Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: H Ευρώπη χρειάζεται προοδευτική προγραμματική συμφωνία

Ανδρουλάκης: H Ευρώπη χρειάζεται προοδευτική προγραμματική συμφωνία
"Πρώτη φορά αμφισβητείται ευθέως ο πυρήνας των Ευρωπαϊκών αξιών", ανέφερε ο Ν. Ανδρουλάκης
«Βρισκόμαστε μπροστά από τις πιο κρίσιμες Ευρωπαϊκές εκλογές των τελευταίων δεκαετιών.
Πρώτη φορά αμφισβητείται ευθέως ο πυρήνας των Ευρωπαϊκών αξιών και ακραίες ιδέες που είχαν βυθισθεί στην πολιτική λήθη επανέρχονται στο προσκήνιο» σημείωσε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών Σαββατοκύριακου.
 «H Ευρώπη χρειάζεται προοδευτική προγραμματική συμφωνία μεταξύ Σοσιαλιστών, Πρασίνων, Φιλελευθέρων και μέρος της φιλοευρωπαϊκής Αριστεράς για να μπορέσει να προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», ανέφερε.
Σημείωσε ότι αυτό πολλές φορές αυτό που φαίνεται εύκολο είναι πολύ δύσκολο, παραθέτοντας τα παραδείγματα της εξεταστικής για το σκάνδαλο της VW και την στάση των συντηρητικών που καταψηφίσαν την πρόταση μας για δημιουργία μίας Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας που θα είχε την ευθύνη ελέγχων και επιβολής κυρώσεων πανευρωπαϊκά, ώστε να μην παρουσιαστεί ξανά αυτό το φαινόμενο εξαπάτησης των ευρωπαίων πολιτών.
Ακόμα, μίλησε και για την ανάγκη προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπου για τους Σοσιαλιστές είναι καθολική και όχι α λα καρτ, όπως συμβαίνει με το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς όταν συζητάμε για χώρες όπως η Βενεζουέλα.
Πρόσθεσε επίσης ότι «όσον αφορά τα εθνικά τα θέματα, το προσκλητήριο του πρωθυπουργού για προοδετικό μέτωπο, έχει καθαρά τυχοδιωκτικό χαρακτήρα, ιδιαίτερα όταν σε αυτό συμμετέχουν εκπρόσωποι των ΑΝΕΛ και της καραμανλικής Δεξιάς.
Τέλος, για τον στόχο των Ευρωκλογών σημείωσε ότι  «στις Ευρωεκλογές του 2014, παρά τη σημαντική κυβερνητική φθορά της παράταξης, το εγχείρημα της Ελιάς είχε καταφέρει να συγκεντρώσει ένα ποσοστό της τάξεως του 8%.
Σήμερα, ένα διψήφιο ποσοστό είναι όχι μόνο εφικτό αλλά και απόλυτα αναγκαίο για να σηματοδοτηθεί μια νέα εποχή στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης