Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στον στρατό καταφεύγει ο Macron για να αντιμετωπίσει τα «κίτρινα γιλέκα»

Γαλλία: Στον στρατό καταφεύγει ο Macron για να αντιμετωπίσει τα «κίτρινα γιλέκα»
Η γαλλική κυβέρνηση έχει καλέσει τις στρατιωτικές μονάδες, που διεξάγουν την αντιτρομοκρατική επιχείρηση «Operation Sentinelle», να συνδράμουν την αστυνομία
Δυνάμεις του γαλλικού στρατού ενώθηκαν με την αστυνομία το Σάββατο (23/3/201(0 στο Παρίσι για να αντιμετωπίσουν το 19ο διαδοχικό σαββατοκύριακο διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων» εναντίον της κυβέρνησης του Emmanuel Macron.
Οι αρχές έχουν απαγορεύσει στους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν στα Σανζ Ελιζέ αφού καταστήματα και επιχειρήσεις λεηλατήθηκαν και υπέστησαν καταστροφές εκεί το περασμένο σαββατοκύριακο.
Επίσης η κυβέρνηση έχει καλέσει τις στρατιωτικές μονάδες, που διεξάγουν την αντιτρομοκρατική επιχείρηση «Operation Sentinelle», να συνδράμουν την αστυνομία, αναφέρει το Reuters.
Θύλακοι διαδηλωτών έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται σε άλλα σημεία του Παρισιού και σε άλλες μεγάλες γαλλικές πόλεις για να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις που άρχισαν τον Νοέμβριο του 2018 σε διαμαρτυρία για αυξήσεις στη φορολογία των καυσίμων.
Η κινητοποίηση έχει εξελιχθεί σε ευρύτερη αμφισβήτηση της κυβέρνησης Macron, παρά το γεγονός ότι οι φόροι στα καύσιμα καταργήθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης