Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guaido (Βενεζουέλα): Η κυβέρνηση Maduro βρίσκεται ένα βήμα πριν από την κατάρρευση

Guaido (Βενεζουέλα): Η κυβέρνηση Maduro βρίσκεται ένα βήμα πριν από την κατάρρευση
Υποστηρίζει ακόμη οτι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί είναι αποφασισμένοι να εγκαταλείψουν τον πρόεδρο Maduro
Την εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση του προέδρου Nicolas Maduro έχει φτάσει στο τελικό της στάδιο και σύντομα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την εξουσία» εξέφρασε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Juan Guaido, λέγοντας ότι «οι σύμμαχοί του έχουν μιλήσει με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να εγκαταλείψουν τον πρόεδρο Maduro».
Σε συνέντευξη του στο Reuters ο Guaido δήλωσε ότι ο Maduro δεν μπορεί πλέον να «χρηματοδοτεί τον πολιτικό εκβιασμό του» για να παραμείνει στην εξουσία χάρη στην πίεση που άσκησαν στην κυβέρνηση του οι ξένες κυβερνήσεις που αναγνώρισαν τον Guaido ως το νόμιμο ηγέτη της χώρας η οποία οικονομία της οποίας βουλιάζει οπό το βάρος του πληθωρισμού .
«Είναι απομονωμένοι και μόνοι τους, καταρρέουν μέρα με τη μέρα», δήλωσε ο Guaido, πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, στην πόλη Lecheria, μια πόλη στο βορειοανατολικό κράτος Anzoategui, όπου πραγματοποίησε αρκετές συγκεντρώσεις με υποστηρικτές το Σαββατοκύριακο.
«Οι πολίτες δεν τους συμπαθούν, τους απορρίπτουν, τους μισούν, γιατί αυτό έλαβαν από αυτούς: το μίσος».
Η Βενεζουέλα έπεσε σε βαθιά πολιτική κρίση τον Ιανουάριο, όταν ο Guaido επικαλέστηκε το σύνταγμα για να αναλάβει μια προσωρινή προεδρία, υποστηρίζοντας ότι η επανεκλογή του Maduro τον Μάιο του 2018 ήταν παράνομη.
Έχει αναγνωριστεί από τις περισσότερες δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, ως ηγέτης της Βενεζουέλας.
Ο Maduro, ωστόσο έχει χαρακτηρίσει τον Guaido «μαριονέτα των Ηνωμένων Πολιτειών» που επιχειρεί να οδηγήσει τη χώρα σε πραξικόπημα εναντίον του, για να δώσει τον έλεγχο των πετρελαίων της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλλει κυρώσεις στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA τον Ιανουάριο του 2019 ενώ χθες (22/3) επέβαλλαν κυρώσεις και στις κρατικές τράπεζες της Βενεζουέλας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης