Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία: Παραιτήθηκαν δύο υπουργοί της κυβέρνησης μετά από καταγγελίες για διαφθορά

Βουλγαρία: Παραιτήθηκαν δύο υπουργοί της κυβέρνησης μετά από καταγγελίες για διαφθορά
Η υπουργός Δικαιοσύνης και η υφυπουργός Αθλητισμού κατηγορούνται για αγορά πολυτελών κατοικιών σε προκλητικά χαμηλές τιμές  
Παραιτήθηκε η υπουργός Δικαιοσύνης της Βουλγαρίας Cecka Cacheva υπό το βάρος πληροφοριών των μέσων ενημέρωσης ότι η ίδια και τρεις άλλοι πολιτικοί του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος GERB αγόρασαν πολυτελή διαμερίσματα σε τιμές κατώτερες των αγοραίων, ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.
Η Cacheva έχει αρνηθεί πως διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα και έχει ζητήσει από την Επιτροπή Κατά της Διαφθοράς να ερευνήσει τους όρους με τους οποίους απέκτησε πέρυσι ένα μεγάλο διαμέρισμα σε πολυτελή συνοικία της Σόφιας.
Ο πρωθυπουργός Boiko Borisov έκανε δεκτή την παραίτησή της αφού συναντήθηκε μαζί της σήμερα το πρωί, αναφέρεται στη δήλωση του γραφείου Τύπου.
Η Επιτροπή Κατά της Διαφθοράς άρχισε χθες, Παρασκευή, έρευνα για τις ιδιοκτησίες, οι οποίες αγοράσθηκαν πέρυσι από τον ίδιο εργολάβο ακινήτων.
Ένας από τους τέσσερις πολιτικούς, ο Cvetan Cvetanov , αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του GERB, έχει επίσης αρνηθεί ότι διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα. Ωστόσο η υφυπουργός Αθλητισμού Vania Koleva παραιτήθηκε σήμερα εξαιτίας των αγορών αυτών.
Η υπόθεση ήρθε στο φως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αφού το βουλγαρικό τμήμα του ραδιοσταθμού Radio Free Europe/Radio Liberty και η μη κυβερνητική οργάνωση Ταμείο Κατά της Διαφθοράς (Anti-Corruption Fund) δημοσιοποίησαν την έρευνά τους για τις συμφωνίες ακινήτων. Η έρευνα αυτή αναδημοσιεύθηκε από άλλα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης