Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οικονομική ενίσχυση από την ΕΕ θα ζητήσει η Ιρλανδία για τους αγρότες σε περίπτωση άτακτου Brexit

Reuters: Οικονομική ενίσχυση από την ΕΕ θα ζητήσει η Ιρλανδία για τους αγρότες σε περίπτωση άτακτου Brexit
Η Ιρλανδία εκτοιμά οτι θα χάνει 800 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως λόγω της αύξηση των δασμών στο βόειο κρέας
Σημαντική ενίσχυση από την ΕΕ για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό της τομέα πρόκειται να ζητήσει η Ιρλανδία σε περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
Όπως υποσχέθηκε ο υπουργός Γεωργίας της χώρας Michael Creed στους Ιρλανδούς αγρότες πρόκειται να ζητήσει ένα σημαντικό πακέτο βοήθειας από την ΕΕ εάν υποστούν ζημίες από τους υψηλούς φόρους που θα προκύψουν στις εμπορικές τους συναλλαγές με το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η ιρλανδική Ένωση Αγροτών εκτιμά ότι τα τιμολόγια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για τον τομέα βοείου κρέατος θα έχουν άμεσο κόστος 800 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως και θα καταστρέψουν τη βιομηχανία των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ παράλληλα χιλιάδες αγρότες θα χάσουν τις θέσεις εργασίας τους.
Ο τομέας του βοείου κρέατος είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένος στις αυξήσεις των φόρων καθώς πάνω από το 50% των εξαγωγών γίνονται προς το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας θα επιδιώξει να παρέχει κρατικές επιχορηγήσεις ενώ το Δουβλίνο μπορεί επίσης να παράσχει επιπλέον ενίσχυση (PSA), ένα μέτρο της ΕΕ που προορίζεται συνήθως για την εξομάλυνση των εποχικών ανισορροπιών μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.
Η Ιρλανδία θα επιδιώξει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ στο πλαίσιο της βοήθειας που δόθηκε ως εξαιρετική στήριξη στις χώρες της Βαλτικής και στη Φινλανδία μετά την απαγόρευση της Ρωσίας από το 2014 στις εισαγωγές τροφίμων στην ΕΕ.
Η Μόσχα επέβαλε την απαγόρευση για αντίποινα στις κυρώσεις της ΕΕ κατά την προσάρτηση της Κριμαίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης