Αποδοκίμασαν τον Γ. Βαρεμένο μετά την παρέλαση στη Μελβούρνη - Τι ανέφεραν Γεωργιάδης και Κικίλιας

Αποδοκίμασαν τον  Γ. Βαρεμένο μετά την παρέλαση στη Μελβούρνη - Τι ανέφεραν  Γεωργιάδης και Κικίλιας
Στη Μελβούρνη για τις εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου ο Γ. Βαρεμένος
(upd2) Αποδέκτης αποδοκιμασιών έγινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Β’ αντιπρόεδρος της ελληνικής Βουλής,  Γ. Βαρεμένος, στη Μελβούρνη, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.
Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος neoskosmos.com, ο κ. Βαρεμένος αποδοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από κάποιους παρευρισκόμενους που άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και  μάλιστα, κάποιος πέταξε και δύο μπουκάλια προς την κατεύθυνσή του.
Ωστόσο, ο κ. Βαρεμένος, παρά τη συνθήματα, συνέχισε την ομιλία του, αν και ήταν δύσκολο να ακουστεί.

Βαρεμένος: Επιχειρείται να δημιουργηθεί η εικόνα ότι έσπευσα να αποχωρήσω δρομαίος - Υπερασπίστηκα την τιμή του πολιτικού κόσμου

Για διαστρεβλωμένη εικόνα ότι τάχα έφυγε δρομαίος, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Βαρεμένος, μιλώντας στον realfm 97,8 για τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε στη Μελβούρνη.
Όπως ανέφερε «υπήρξε αυτό το περιστατικό με έναν πυρήνα στη σημερινή εκδήλωση, έναν πυρήνα ακραίο που προσπάθησε σε έναν ιερό χώρο να αρθρώσει ένα σύνθημα γνωστό σε εμάς, φασιστικής προέλευσης σύστημα κατά των πολιτικών... Προδότες πολιτικοί και τέτοια, χρυσαυγίτικο σύνθημα είναι» προσθέτοντας πως «από εκεί και πέρα, έκανα και δήλωση, η εικόνα που θέλει να δώσει αυτός ο ακραίος πυρήνας και μάλιστα με διαστρεβλωμένη εικόνα ότι τάχα εγώ έφυγα δρομαίος, ενώ εγώ ήμουν εκεί.
Υπερασπίστηκα την τιμή του πολιτικού κόσμου».
Ο κ. Βαρεμένος συμπλήρωσε πως «δεν λέω ότι όσοι έχουν την αντίθετη γνώμη για τη Συμφωνία των Πρεσπών στην Αυστραλία είναι χρυσαυγίτες, μπορεί κάποιοι άνθρωποι συναισθηματικά να εξέφρασαν κάποια δυσαρέσκεια.
Σας λέω όμως για αυτούς που είχαν την χυδαία συμπεριφορά και απορώ πραγματικά πως μπορεί ΜΜΕ να αναπαράγουν χυδαιότητες».
Νωρίτερα, σε δήλωσή του ο κ. Βαρεμένος υπογράμμισε πως «επιχειρείται να δημιουργηθεί η εικόνα ότι έσπευσα να αποχωρήσω δρομαίος.
Ενώ υπερασπίστηκα την τιμή του πολιτικού κόσμου τον οποίο εκπροσωπούσα εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και τα αισθήματα ομοψυχίας της ελληνικής παροικίας τα οποία μου μετέφεραν πάρα πολλοί ζητώντας μου να προσπεράσω εκείνους που προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια διαφορετική εικόνα».
Η δήλωση του κ. Βαρεμένου έχει ως εξής:
«Με κατάπληξη διαπίστωσα σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης να σκιαγραφείται μια εικόνα για την παρουσία μου στις τελετές για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, που θέλησε να δημιουργήσει ένας πυρήνας που δεν έχει σχέση με την πλειοψηφία της ομογένειας και που προσπάθησε να αμαυρώσει έναν ιερό χώρο με το γνωστό φασιστικό σύνθημα κατά των πολιτικών.
Δεν είμαι αφελής, αλλά και μέσα στο τοξικό κλίμα μιας στημένης αθλιότητας πώς είναι δυνατόν να αναπαράγονται εκφράσεις χυδαιότητας και να επιχειρείται να δημιουργηθεί η εικόνα ότι έσπευσα να αποχωρήσω δρομαίος.
Ενώ υπερασπίστηκα την τιμή του πολιτικού κόσμου τον οποίο εκπροσωπούσα εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και τα αισθήματα ομοψυχίας της ελληνικής παροικίας τα οποία μου μετέφεραν πάρα πολλοί ζητώντας μου να προσπεράσω εκείνους που προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια διαφορετική εικόνα.
Είπα, λοιπόν, στην ομιλία μου ότι οι αγωνιστές του 1821 μας κατέλειπαν το ήθος του αγώνα για ελευθερία, ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, και άφησαν το αιώνιο δίδαγμα ότι ο πραγματικός πατριωτισμός είναι συνδεδεμένος με ρίσκα και θυσίες, και δεν είναι λόγια ή κραυγές αλλά τρόπος και στάση ζωής. Επειδή απευθυνόμουν σε μια σημαντική ελληνική παροικία, υπενθύμισα ότι πριν το 1821 σε παροικίες του εξωτερικού άνθισε ο Διαφωτισμός και σφυρηλατήθηκε το εξεγερσιακό όραμα του Ρήγα Φεραίου για τη συνεργασία των λαών της Βαλκανικής ενάντια στον τουρκικό ζυγό. Μεταφέρω -είπα- μήνυμα ενότητας και όχι διχασμού, διότι ο διχασμός, όποτε επικράτησε, έβαλε σε κίνδυνο την επανάσταση του 1821. Μήνυμα, λοιπόν, ενότητας για μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, πρωταγωνίστρια στην ευρύτερη περιοχή αλλά και διεθνώς.
Αυτός -κατέληξα- είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το μεγάλο ορόσημο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 που θα γιορτάσουμε σε δύο χρόνια».

Γεωργιάδης (ΝΔ): Είμαι αντίθετος σε προπηλακισμούς και ύβρεις - Κικίλιας: Αποδοκιμάζω τα επεισόδια στη Μελβούρνη

«Δεν είναι ωραίο να βλέπεις τον αντιπρόεδρο του ελληνικού Κοινοβουλίου να δέχεται προπηλακισμούς και ύβρεις», ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ,  Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε ο Γ. Βαρεμένος στη Μελβούρνη.
Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι είναι αντίθετος σε  προπηλακισμούς και ύβρεις, σημειώνοντας ότι στην ομογένεια στην Αυστραλία το κλίμα είναι τεταμένο διότι οι ομογενείς έχουν δώσει επί δεκαετίες μάχες για το Σκοπιανό.
Εξέφρασε δε την ελπίδα  «να μη δούμε αύριο μαζικές αποδοκιμασίες εναντίον εκπροσώπων του  ΣΥΡΙΖΑ στις παρελάσεις».
Από την πλευρά του, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΙ, ο Τομεάρχης 'Αμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, καταδίκασε τους προπηλακισμούς στη Μελβούρνη κατά του αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Βαρεμένου.
«Ασφαλώς και αποδοκιμάζω τα επεισόδια στη Μελβούρνη κατά του κ. Βαρεμένου, με λυπούν και είναι ιδιαίτερα στενάχωρα.
Όμως, όταν οι πολιτικές συγκεκριμένων κομμάτων είναι κόντρα στο εθνικό συμφέρον και στη βούληση του ελληνικού λαού, μοιραία θα δούμε και τέτοια πράγματα», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS