Βαρεμένος: Διαστρεβλωμένη εικόνα ότι τάχα έφυγα δρομαίος - Υπερασπίστηκα την τιμή του πολιτικού κόσμου

Βαρεμένος: Διαστρεβλωμένη εικόνα ότι τάχα έφυγα δρομαίος - Υπερασπίστηκα την τιμή του πολιτικού κόσμου
"Eπιχειρείται να δημιουργηθεί η εικόνα ότι έσπευσα να αποχωρήσω δρομαίος", ανέφερε ο Γ. Βαρεμένος

Για διαστρεβλωμένη εικόνα ότι τάχα έφυγε δρομαίος, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Βαρεμένος, μιλώντας στον realfm 97,8 για τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε στη Μελβούρνη.
Όπως ανέφερε «υπήρξε αυτό το περιστατικό με έναν πυρήνα στη σημερινή εκδήλωση, έναν πυρήνα ακραίο που προσπάθησε σε έναν ιερό χώρο να αρθρώσει ένα σύνθημα γνωστό σε εμάς, φασιστικής προέλευσης σύστημα κατά των πολιτικών... Προδότες πολιτικοί και τέτοια, χρυσαυγίτικο σύνθημα είναι» προσθέτοντας πως «από εκεί και πέρα, έκανα και δήλωση, η εικόνα που θέλει να δώσει αυτός ο ακραίος πυρήνας και μάλιστα με διαστρεβλωμένη εικόνα ότι τάχα εγώ έφυγα δρομαίος, ενώ εγώ ήμουν εκεί.
Υπερασπίστηκα την τιμή του πολιτικού κόσμου».
Ο κ. Βαρεμένος συμπλήρωσε πως «δεν λέω ότι όσοι έχουν την αντίθετη γνώμη για τη Συμφωνία των Πρεσπών στην Αυστραλία είναι χρυσαυγίτες, μπορεί κάποιοι άνθρωποι συναισθηματικά να εξέφρασαν κάποια δυσαρέσκεια.
Σας λέω όμως για αυτούς που είχαν την χυδαία συμπεριφορά και απορώ πραγματικά πως μπορεί ΜΜΕ να αναπαράγουν χυδαιότητες».
Νωρίτερα, σε δήλωσή του ο κ. Βαρεμένος υπογράμμισε πως «επιχειρείται να δημιουργηθεί η εικόνα ότι έσπευσα να αποχωρήσω δρομαίος.
Ενώ υπερασπίστηκα την τιμή του πολιτικού κόσμου τον οποίο εκπροσωπούσα εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και τα αισθήματα ομοψυχίας της ελληνικής παροικίας τα οποία μου μετέφεραν πάρα πολλοί ζητώντας μου να προσπεράσω εκείνους που προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια διαφορετική εικόνα».
Η δήλωση του κ. Βαρεμένου έχει ως εξής:
«Με κατάπληξη διαπίστωσα σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης να σκιαγραφείται μια εικόνα για την παρουσία μου στις τελετές για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, που θέλησε να δημιουργήσει ένας πυρήνας που δεν έχει σχέση με την πλειοψηφία της ομογένειας και που προσπάθησε να αμαυρώσει έναν ιερό χώρο με το γνωστό φασιστικό σύνθημα κατά των πολιτικών.
Δεν είμαι αφελής, αλλά και μέσα στο τοξικό κλίμα μιας στημένης αθλιότητας πώς είναι δυνατόν να αναπαράγονται εκφράσεις χυδαιότητας και να επιχειρείται να δημιουργηθεί η εικόνα ότι έσπευσα να αποχωρήσω δρομαίος.
Ενώ υπερασπίστηκα την τιμή του πολιτικού κόσμου τον οποίο εκπροσωπούσα εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και τα αισθήματα ομοψυχίας της ελληνικής παροικίας τα οποία μου μετέφεραν πάρα πολλοί ζητώντας μου να προσπεράσω εκείνους που προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια διαφορετική εικόνα.
Είπα, λοιπόν, στην ομιλία μου ότι οι αγωνιστές του 1821 μας κατέλειπαν το ήθος του αγώνα για ελευθερία, ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, και άφησαν το αιώνιο δίδαγμα ότι ο πραγματικός πατριωτισμός είναι συνδεδεμένος με ρίσκα και θυσίες, και δεν είναι λόγια ή κραυγές αλλά τρόπος και στάση ζωής. Επειδή απευθυνόμουν σε μια σημαντική ελληνική παροικία, υπενθύμισα ότι πριν το 1821 σε παροικίες του εξωτερικού άνθισε ο Διαφωτισμός και σφυρηλατήθηκε το εξεγερσιακό όραμα του Ρήγα Φεραίου για τη συνεργασία των λαών της Βαλκανικής ενάντια στον τουρκικό ζυγό. Μεταφέρω -είπα- μήνυμα ενότητας και όχι διχασμού, διότι ο διχασμός, όποτε επικράτησε, έβαλε σε κίνδυνο την επανάσταση του 1821. Μήνυμα, λοιπόν, ενότητας για μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, πρωταγωνίστρια στην ευρύτερη περιοχή αλλά και διεθνώς.
Αυτός -κατέληξα- είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το μεγάλο ορόσημο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 που θα γιορτάσουμε σε δύο χρόνια».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS