Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η κυβέρνηση θα δαπανήσει 50 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου

Γερμανία: Η κυβέρνηση θα δαπανήσει 50 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου
Ο κρατικός σιδηροδρομικός φορέας Deutsche Bahn βρίσκεται υπό πίεση προκειμένου να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του
H γερμανική κυβέρνηση αναμένεται να διοχετεύσει ποσό περίπου 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου κατά την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.
Ο κρατικός σιδηροδρομικός φορέας Deutsche Bahn βρίσκεται υπό πίεση προκειμένου να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του και να μειώσει τις καθυστερήσεις των αμαξοστοιχιών που προκαλούν δυσαρέσκεια στους μετακινούμενους.
Η εταιρεία αντιμετωπίζει επίσης οικονομική πίεση. Έχει χρέος 20 δισ. ευρώ και το χρηματοδοτικό της έλλειμμα αναμένεται να φτάσει τα 5 δισ. μέχρι το 2023.
Η Deutsche Bahn έχει έλλειμμα ύψους 1,2 δισ. ευρώ ετησίως στο κόστος συντήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου και το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να αυξήσει τα κεφάλαια συντήρησης στα 4,6 δισ. ευρώ από το 3,5 δισ.
Το ποσό αυτό θα πρέπει να ανέλθει σε 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως μεταξύ 2025 και 2029, αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Τα καθαρά κέρδη για την εταιρεία μειώθηκαν κατά ένα τρίτο το 2018 στα 540 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της Deutsche Bahn τις προηγούμενες.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης