Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombrovskis: Ανησυχώ για την οικονομία της Ιταλίας, είναι η πιο υποτονική στην ΕΕ

Dombrovskis: Ανησυχώ για την οικονομία της Ιταλίας, είναι η πιο υποτονική στην ΕΕ
H ΕΕ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για άλλη μία δημοσιονομική διαμάχη με την Ιταλία
Η Ιταλία δεν προχωρά στο σωστό δρόμο οικονομικά προειδοποιεί ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για τι ευρώ, Valdis Dombrovskis σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt
Ο Λετονός αξιωματούχος σημειώνει ότι, παρά το γεγονός πως οι διαπραγματεύσεις για  το Brexit απαιτούν την πλήρη προσοχή μας, η ΕΕ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για άλλη μία δημοσιονομική διαμάχη με την Ιταλία.
«Ανησυχώ πραγματικά για την Ιταλία.
Σε κανένα κράτος μέλος της ΕΕ η οικονομία δεν είναι τόσο υποτονική», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
Η γερμανική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι, σύντομα η Ρώμη θα πρέπει να γνωστοποιήσει τα δημοσιονομικά της σχέδια για τα επόμενα δύο χρόνια αλλά οι προβλέψεις  της ιταλικής κυβέρνησης και της Κομισιόν αποκλίνουν σημαντικά. «Οι υποθέσεις ανάπτυξης της Ρώμης είναι υπερβολικά αισιόδοξες», λέει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
Κατά την άποψή του, δεν διευκολύνει το γεγονός ότι τα προγράμματα δαπανών που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση και μετατέθηκαν για το 2019 θα επηρεάσουν πλήρως τον προϋπολογισμό για το επόμενο έτος,
«Θεωρούμε την κατάσταση προβληματική και περιμένουμε δύσκολες συζητήσεις», σημείωσε.
Η ιταλική κυβέρνηση είχε αρχικά θέσει ως στόχο ένα έλλειμμα 2,4% το 2019.
Τελικά, η Ιταλία συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έλλειμμα 2,04% , αποφεύγοντας τις σχετικές κυρώσεις.
«Είναι σαφές ότι η πορεία της κυβέρνησης στη Ρώμη ήταν επιζήμια για την οικονομία.
Τα επιτόκια έχουν αυξηθεί, και η αστάθεια. Και η εξασθένηση της εμπιστοσύνης στη χώρα έχει επηρεάσει τις επενδύσεις», συνέχισε ο Dombrovskis.
Γενικότερα και σε ερώτηση για το υψηλό χρέος της Ιταλίας, δεν φάνηκε να ανησυχεί αλλά επέστησε την προσοχή της Ρώμης στις αγορές.  
«Η Ιταλία, φυσικά, πρέπει να λάβει υπόψη την κατάσταση της αγοράς και το κόστος των αυξανόμενων επιτοκίων», είπε χαρακτηριστικά.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης