Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: Αύξηση ρεκόρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας - Κάλυψαν το 65% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Γερμανία: Αύξηση ρεκόρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας - Κάλυψαν το 65% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
Ο προβλεπόμενος στόχος της γερμανικής κυβέρνησης για μερίδιο 65% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030 είναι τεχνικά εφικτός
Νέο ρεκόρ σημείωσαν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Γερμανία την περασμένη εβδομάδα καθώς κάλυψαν το 65% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χάρη στους ισχυρούς ανέμους.
Σύμφωνα με το ερευνητικό ίδρυμα Fraunhofer ISE, οι ανεμογεννήτριες, οι ηλιακοί συλλέκτες και άλλες τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συνέβαλαν το 64,8% της καθαρής παραγωγής ενέργειας της χώρας μεταξύ 4 και 10 Μαρτίου, σύμφωνα με το ινστιτούτο.
Οι ανεμογεννήτριες μόνες τους σημείωσαν νέο ρεκόρ ύψους 48,4% της παραγωγής ενέργειας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
«Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ο προβλεπόμενος στόχος της γερμανικής κυβέρνησης για μερίδιο 65% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030 είναι τεχνικά εφικτός» δήλωσε ο ερευνητής Bruno Bruegher, προσθέτοντας ότι ο στόχος τώρα είναι να διατηρηθεί ένα υψηλό ποσοστό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για ένα ολόκληρο έτος.
Σύμφωνα με το ινστιτούτο Fraunhofer, οι μονάδες άνθρακα και λιγνίτη λειτούργησαν μόνο σε ελάχιστη παραγωγή κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, ενώ οι πυρηνικοί σταθμοί περιορίστηκαν να λειτουργούν μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Το μερίδιο του λιγνίτη στο μείγμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε στο 12%, το μισό του μέσου μεριδίου του το 2018. Εξάλλου, το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ήταν 40,2% το 2018, αλλά αγγίζει το 43,3% μετά τις πρώτες δέκα εβδομάδες του 2019, αναφέρει η έκθεση του Fraunhofer.
Ο γερμανικός κυβερνητικός συνασπισμός έχει αυξήσει το στόχο του 2030 για το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών από 55% σε 65% για να αντισταθμίσει τον παροπλισμό των σταθμών πυρηνικής ενέργειας και παραγωγής από λιγνίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης