Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στις 26 Μαρτίου η ψηφοφορία για τον νέο Πρόεδρο της Ένωσης Τραπεζών – Έκτακτο ΔΣ στην Attica bank για να εκλέξει Μιχελή

tags :
Στις 26 Μαρτίου η ψηφοφορία για τον νέο Πρόεδρο της Ένωσης Τραπεζών – Έκτακτο ΔΣ στην Attica bank για να εκλέξει Μιχελή
Στις 26 Μαρτίου εκτάκτως θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Attica bank για να εκλέξει πρόεδρο τον Γιώργο Μιχελή ο οποίος «εμφανίστηκε» τελικά για να αναλάβει την θέση του Προέδρου.
Στις 26 Μαρτίου 2019 στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής νέου Πρόεδρου στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.
Νωρίτερα στις 26 Μαρτίου εκτάκτως θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Attica bank για να εκλέξει πρόεδρο τον Γιώργο Μιχελή ο οποίος «εμφανίστηκε» τελικά για να αναλάβει την θέση του Προέδρου.
Μετά τις ακραίες μεθοδεύσεις στην Attica bank και με την ενεργή συμμετοχή της ΤτΕ «καθάρισαν» τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη από Πρόεδρο και…το σκηνικό παραμένει αναλλοίωτο…
Ωστόσο στην τακτική γενική συνέλευση θα δρομολογηθούν νέες διοικητικές αλλαγές στην Attica bank.
Ο Μιχελής θα εκλεγεί στην Attica bank Πρόεδρος και θα συμμετάσχει και στην διαδικασία εκλογής Προέδρου στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.
Με βάση την διαδικασία
-Συμμετέχουν 9 τράπεζες
Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha bank, Attica bank, Επενδυτική Τράπεζα, Praxia Bank, HSBC και Citigroup.
 -Θα ψηφίσουν 6 τράπεζες, Eurobank, Alpha bank, Attica bank, Επενδυτική Τράπεζα, Praxia Bank και Citigroup.
-Δεν θα ψηφίσουν η HSBC καθώς ο νέος Γενικός Διευθυντής ζήτησε να απέχει
Επίσης δεν ψηφίζουν Πειραιώς και Εθνική τράπεζα καθώς οι πρόεδροι των δύο τραπεζών έχουν θέσει υποψηφιότητα για την θέση του Προέδρου.
-Υποψήφιοι είναι δύο ο Γιώργος Χαντζηνικολάου Πρόεδρος της Πειραιώς και ο Κώστας Μιχαηλίδης Πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας.
-Με βάση την διαδικασία εάν υπάρχει ισοπαλία δηλαδή 3 προς 3 τότε... μετράει με ειδικό βάρος, η ψήφος του Προέδρου της Ένωσης εν προκειμένω του Νίκου Καραμούζη ο οποίος αποχωρεί.

Τι δείχνουν οι ισορροπίες

Eurobank, Alpha bank και Attica bank θα υποστηρίξουν τον Χαντζηνικολάου.
 Η Praxia θα πάει με την πλειοψηφία αν και έχει εκφραστεί θετικά για τον Μιχαηλίδη.
Η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος είναι ασαφές τι θα κάνει καθώς βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση, υπάρχει διοίκηση αλλά έρχεται και νέα διοίκηση έως τα τέλη Μαίου 2019.
Με βάση ορισμένα στοιχεία θεωρητικά ο Χαντζηνικολάου της Πειραιώς έχει προβάδισμα έναντι του Μιχαηλίδη της Εθνικής τράπεζας ο οποίος έχει την υποστήριξη των μικρότερων τραπεζών.
Οι συστημικές τράπεζες πάντως υποστηρίζουν τον Πρόεδρο της τράπεζας Πειραιώς για Πρόεδρο της Ένωσης Τραπεζών με το επιχείρημα ότι είναι ο παλαιότερος και ότι άπαξ και ακολουθείται κυλιόμενη διαδικασία...η Πειραιώς έχει σειρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης