Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τι προηγήθηκε της αποστολής των ρωσικών αεροσκαφών στη Βενεζουέλα - Το διπλωματικό παρασκήνιο και οι Ρώσοι κομάντος

Τι προηγήθηκε της αποστολής των ρωσικών αεροσκαφών στη Βενεζουέλα -  Το διπλωματικό παρασκήνιο και οι Ρώσοι κομάντος
Το έντονο διπλωματικό παρασκήνιο της αποστολής των ρωσικών αεροσκαφών στη Βενεζουέλα
Λίγες ημέρες πριν την αποστολή των ρωσικών δυνάμεων στη Βενεζουέλα με δύο μεταγωγικά αεροσκάφη, είχε πραγματοποιηθεί στη Ρώμη η συνάντηση του Αμερικανού απεσταλμένου για τη λατινοαμερικανική χώρα Elliot Abrams και του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Sergei Ryabkov.
Στη συνάντηση αυτή ο Ρώσος αξιωματούχος ξεκαθάρισε προς την αμερικανική πλευρά, πως η Μόσχα δεν πρόκειται να δεχθεί μία στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ για την ανατροπή της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.
«Υποθέτουμε ότι η Ουάσινγκτον αντιμετωπίζει σοβαρά τις προτεραιότητές μας, την προσέγγισή μας και τις προειδοποιήσεις μας», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Ryabkov.
Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών  κατέστησε σαφές, στον Abrams πως καμία  αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα δεν θα «αγνοηθεί» από τη Μόσχα.
Από την πλευρά του ο Αμερικανός αξιωματούχος φαινόταν αιφνιδιασμένος μετά τη συνάντηση στη Ρώμη.



«Νομίζω ότι οι συνομιλίες ήταν θετικές, υπό την έννοια ότι και οι δύο πλευρές είχαν τη δυνατότητα καλύτερης κατανόησης των απόψεων του άλλου», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
 
Μέλη ειδικής ομάδας οι Ρώσοι στρατιώτες

Την ίδια ώρα, πληροφορίες φέρουν τους Ρώσους στρατιώτες που προσγειώθηκαν  στη Βενεζουέλα να ανήκουν στην ειδική μονάδα «Βάγκνερ» που ειδικεύεται σε αποστολές στο εξωτερικό ενώ έδρασε πρόσφατα στην ανατολική Ουκρανία και τη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης