Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκθεση Mueller: Η ομάδα του Trump «δεν συνωμότησε» με τη Ρωσία προεκλογικά

Έκθεση Mueller: Η ομάδα του Trump  «δεν συνωμότησε» με τη Ρωσία προεκλογικά
Ο υπουργός Δικαιοσύνης William Barr έστειλε μια περίληψη των συμπερασμάτων της έκθεσης στην ηγεσία του Κογκρέσου και τα ΜΜΕ
Ο ειδικός εισαγγελέας  ων ΗΠΑ Robert Mueller σχετικά με τη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές του 2016 δεν διαπίστωσε ότι ο πρόεδρος Donald Trump διέπραξε έγκλημα, αλλά δεν τον απαλλάσσει, σύμφωνα με μια σύνοψη των ευρημάτων του Mueller που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή (24/3/2019).
Ο υπουργός Δικαιοσύνης William Barr έστειλε μια περίληψη των συμπερασμάτων της έκθεσης στην ηγεσία του Κογκρέσου και τα ΜΜΕ.
«Οι έρευνες του ειδικού εισαγγελέα δεν καθόρισαν ότι η ομάδα της εκστρατείας του Trump ή οποιοσδήποτε σχετιζόταν με αυτήν συνεννοήθηκαν ή συντονίστηκαν εν γνώσει τους με τη Ρωσία στις προσπάθειες επιρροής των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το 2016» τονίζεται στην περίληψη.
Επιπλέον, ο ειδικός εισαγγελέας, στην έκθεσή του, δεν βρίσκει ότι ο πρόεδρος Trump διέπραξε κάποιο έγκλημα, χωρίς, ωστόσο, να τον απαλλάσσει.
Όπως σημειώνει το Reuters, o Mueller πέρασε σχεδόν 2 χρόνια ερευνώντας τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία παρενέβη στις εκλογές του 2015 προκειμένου να βοηθήσει τον Trump να νικήσει την αντίπαλό του του Δημοκρατικού Κόμματος Hillary Clinton
«Αν και αυτή η έκθεση δεν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος διέπραξε κάποιο έγκλημα, δεν τον απαλλάσσει» είπε ο Barr επικαλούμενος τα όσα έγραψε ο Mueller στην έκθεσή του στο θέμα της πιθανής παρακώλυσης της δικαιοσύνης.
Ο Mueller  επισημαίνει ότι εναπόκειται στον υπουργό Δικαιοσύνης να αποφασίσει εάν διαπράχθηκε κάποιο έγκλημα.
Στην περίληψη του Barr τονίζεται ότι ο Mueller δεν βρήκε αποδείξεις πως η ομάδα του Trump  συντονίστηκε με τη Ρωσία, παρά τις πολλαπλές προσφορές από πρόσωπα που συνδέονταν με τη Μόσχα.
Σύμφωνα με τον Barr, η έρευνα δεν βρήκε επαρκείς αποδείξεις ότι ο Trump επιχείρησε να εμποδίσει το έργο της δικαιοσύνης.
Πολλοί από τους επικριτές του τον κατηγορούν για παρακώλυση της έρευνας για τη Ρωσία, όταν απέλυσε τον πρώην διευθυντή του FBI James Comey.
.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης