Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με το «βλέμμα» στην αποτροπή της χαλαρής ψήφου και στο σχήμα ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Με το «βλέμμα» στην αποτροπή της χαλαρής ψήφου και στο σχήμα ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
Τα ανοιχτά μέτωπα που έχει μπροστά του το Μέγαρο Μαξίμου είναι πολλά ωστόσο στο πρωθυπουργικό επιτελείο αισιοδοξούν
Στην τελική ευθεία για τις πολλαπλές κάλπες του Μαΐου, οι κομματικές μηχανές στο κυβερνητικό στρατόπεδο δουλεύουν με πυρετώδεις ρυθμούς προκειμένου τους επόμενους δύο μήνες να έχει αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και να αποτυπωθεί στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Τα ανοιχτά μέτωπα που έχει μπροστά του το Μέγαρο Μαξίμου είναι πολλά ωστόσο στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκφράζουν την πεποίθηση ότι υπάρχει έδαφος για την ανατροπή των δεδομένων παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις, τουλάχιστον, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν είναι με το μέρος τους. 
Στην πλειοψηφία τους οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης τους τελευταίους μήνες σταθερά εμφανίζουν τη ΝΔ να υπερέχει του ΣΥΡΙΖΑ με πολλές μονάδες διαφορά.
Την ίδια στιγμή, στη Βόρεια Ελλάδα το κλίμα παραμένει βαρύ καθώς οι αποδοκιμασίες των πολιτών κατά των κυβερνητικών στελεχών που επισκέπτονται την περιοχή συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ενώ και πολλές δημοσκοπήσεις καταγράφουν μεγάλη πτώση του κυβερνώντος κόμματος εξαιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών.
Σε αυτό το σκηνικό προστίθεται και η αδυναμία, μέχρι αυτή την ώρα να καταστεί δυνατή συμφωνία ανάμεσα σε κυβέρνηση και δανειστές για το νέο νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Από την πλευρά της κυβέρνησης, βέβαια, τις τελευταίες ημέρες, εκδηλώθηκε η πρόθεση να προχωρήσει μονομερώς στη νομοθέτηση του δικού της σχεδίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Κίνηση, που πολιτικοί παρατηρητές χαρακτηρίζουν ως ελιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης εκτιμώντας ότι η πιο πιθανή εξέλιξη τις επόμενες εβδομάδες θα είναι μια συμφωνία με υποχώρηση από την μεριά της Αθήνας. 
Πάντως, τόσο το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και η Κουμουνδούρου, με τα «μάτια» στραμμένα στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις τον Μάιο, ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, επιδιώκουν την πόλωση στο μέγιστο επίπεδο έτσι ώστε να αποφευχθεί η χαλαρή ψήφος και κατά συνέπεια να κλείσει η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως επίσης ευελπιστούν ότι θα επιτευχθεί και  αύξηση της συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία βρίσκεται στο 55%.
Παράλληλα, κύριο μέλημα για το κυβερνών κόμμα αποτελεί το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία που θα δηλώσει την παρουσία του στις ευρωεκλογές.
Στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου προσδίδουν μεγάλη σημασία στην συνδιάσκεψη των δυνάμεων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία του προοδευτικού μετώπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τελικά το Σάββατο 6 Απριλίου στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο.
Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση για την εν λόγω συνδιάσκεψη, τις εργασίες της οποίας θα κλείσει με ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας ενώ θα συμμετέχουν και θα πραγματοποιήσουν ομιλίες πρόσωπα από διάφορες κινήσεις που τάσσονται υπέρ του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. 
Από την συνδιάσκεψη θα προκύψει μια εκλογική επιτροπή η οποία θα αριθμεί περίπου 100 μέλη τα οποία θα προέρχονται από όλα τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που στηρίζουν το προοδευτικό μέτωπο.
 
Χρύσα Κλειτσιώτη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης