Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα Ζηλανδία: Αρχίζει επίσημη εθνική έρευνα για το μακελειό με τους 50 νεκρούς στο Christchurch

tags :
Νέα Ζηλανδία: Αρχίζει επίσημη εθνική έρευνα για το μακελειό με τους 50 νεκρούς στο Christchurch
Με εντολή της πρωθυπουργού Jacinda Ardern
Εντολή να αρχίσει επίσημη εθνική έρευνα για τις επιθέσεις στα δύο τεμένη στο Christchurch, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 50 άνθρωποι, έδωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern.
Βασικό στοιχείο της έρευνας θα είναι να διαπιστωθεί εάν η αστυνομία και οι υπηρεσίες πληροφοριών θα μπορούσαν να είχαν εμποδίσει το μακελειό καθώς και να δώσει απαντήσεις στο πώς κατάφερε ένας και μόνο δράστης να σκοτώσει 50 ανθρώπους.
«Είναι σημαντικό να μην αφεθεί τίποτε στην τύχη για να προσδιορισθεί πώς συνέβη αυτή η πράξη τρομοκρατίας και πώς θα μπορούσαμε να την είχαμε εμποδίσει.
Μια ερώτηση στην οποία οφείλουμε να απαντήσουμε είναι αν οφείλαμε να ξέρουμε περισσότερα γι' αυτό.
Η Νέα Ζηλανδία δεν είναι ένα κράτος παρακολούθησης (...) όμως υπάρχουν ερωτήσεις που περιμένουν απαντήσεις» τόνισε η πρωθυπουργός και ενώ διατυπώνονται επικρίσεις για τις υπηρεσίες παρακολούθησης και την αστυνομία.
Πάντως, η πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο της επαναφοράς της θανατικής ποινής για τον ύποπτο, τονίζοντας ότι οι λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν, όμως θα είναι εξαντλητική και τα πορίσματά της θα ανακοινωθούν μέσα σε εύλογη προθεσμία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης