Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μεικτή» εικόνα για τον μαύρο χρυσό - Πτώση για το αμερικανικό αργό, κέρδη για το Brent

«Μεικτή» εικόνα για τον μαύρο χρυσό - Πτώση για το αμερικανικό αργό, κέρδη για το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -0,32%
«Μεικτή» εικόνα εμφάνισε σήμερα Δευτέρα (25/3) το πετρέλαιο, εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών ότι μία ενδεχόμενη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας θα επηρεάσει τη ζήτηση προς τον «μαύρο χρυσό».
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 0,39% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67,29 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -0,32% στα 58,85 δολ. ανά βαρέλι.

Σημειώνεται ότι οι τιμές τόσο του Brent όσο και του αμερικανικού αργού έχουν υποχωρήσει περισσότερο από -3% τις τελευταίες ημέρες, όταν και σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2018.
Οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας επανήλθαν στις τάξεις των επενδυτών, μετά και την επιφυλακτικότητα που έδειξε η Federal Reserve κατά την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής.

Παράλληλα, η πτώση που σημειώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα στην μεταποιητική παραγωγή της Γερμανίας υποδεικνύει περαιτέρω επιβράδυνση στην ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης κατά το ερχόμενο διάστημα.
«Οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη και τα κέρδη έχουν αναθεωρηθεί απί τα χείρω σε όλες τις μεγάλες περιοχές», σχολιάζει σε σημείωμά της η αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley.
Από την πλευρά της, η τράπεζα ANZ δήλωσε ότι οι προοπτικές για την οικονομία «επισκίασαν τα ζητήματα προσφοράς» που αντιμετωπίζει η αγορά πετρελαίου, λόγω των περικοπών που πραγματοποιεί ο ΟΠΕΚ και η Ρωσίας, καθώς και των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν και της Βενεζουέλας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης