Τσίπρας: Ανόητες οι ενέργειες της Τουρκίας - Μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερό μου - Διάψευση από την Άγκυρα

Τσίπρας: Ανόητες οι ενέργειες της Τουρκίας - Μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερό μου - Διάψευση από την Άγκυρα
O Έλληνας πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ του διαλόγο , ωστόσο προειδοποίησε ότι «αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτά που ξέρουμε από τους προγόνους μας για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας»
(Upd) Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία ότι δεν υπάρχει γωνιά της Ελλάδας την οποία δεν θα υπερασπιστούν οι ένοπλες δυνάμεις, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το ακριτικό Αγαθονήσι, στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
«Δεν υπάρχει καμία γωνιά της πατρίδας μας που δεν θα την προστατεύσουμε και δεν θα την υπερασπιστούμε.
Η Ελλάδα είναι ξανά σήμερα μια χώρα που όλοι πρέπει να υπολογίζουν», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Οι γείτονες μας πρέπει να καταλάβουν ότι στο Αιγαίο μόνο η συνεργασία έχει προοπτική και όχι οι ψευτομαγκιές», σημείωσε, ενώ αποκάλυψε ότι τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που τον μετέφερε.
«Τουρκικά μαχητικά ανάγκασαν το ελικόπτερο που με μετέφερε να κάνει ελιγμούς. 
Πρέπει να ξέρουν ότι οι ανόητες αυτές ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα.
Χαλάνε κηροζίνη τζάμπα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.
O Έλληνας πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ του διαλόγου και της συνεννόησης , ωστόσο προειδοποίησε ότι «αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτά που ξέρουμε από τους προγόνους μας για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας».
Ο ελληνικός λαός «μέσα από την ενότητα του, τη σκληρή δουλειά και την ομοψυχία, βγήκε πιο δυνατός, πιο ενωμένος, πιο αποφασιστικός για το μέλλον του.
Η ιστορία αυτού του τόπου λοιπόν, δεν είναι γραμμένη σε χρόνο αόριστο. Αλλά συνεχίζει να γράφεται, σε χρόνο ενεστώτα, σήμερα, τώρα, που αφήνουμε πίσω μια σκληρή περίοδο» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Και απευθυνόμενος ειδικά στους ακρίτες είπε πως η κυβέρνηση μέσα σε δύσκολες συνθήκες επεδίωξε και κατάφερε να υπάρχουν σήμερα 9 εκπαιδευτικοί για τα 6 παιδιά, "Πατριωτισμός είναι ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια βλέπατε μόνο τουρκικά κανάλια σήμερα βλέπετε μόνο ελληνικά κανάλια, επίσης πατριωτισμός είναι ότι μέσα στην κρίση βρήκαμε τα χρήματα για έργα υποδομής" υπογράμμισε και
χαρακτήρισε πατριωτικό καθήκον και το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου.
 
Στο Αγαθονήσι για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός

Ύψιστης σημασίας χαρακτήρισε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Αγαθονήσι ο δήμαρχος του νησιού κ. Ευάγγελος Κοτορός και ζήτησε την παρουσία της πολιτείας ώστε να λυθούν τα προβλήματα.
"Τη στήριξη και τη βοήθεια σας τη θεωρούμε δεδομένη, αφού οι επισκέψεις σας στα ακριτικά νησιά δείχνει το ενδιαφέρον σας για τη επίλυση των προβλημάτων " σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος του Αγαθονησίου υπενθυμίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που επισκέπτεται το νησί.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στο Αγαθονήσι.
Δεν μπορούσα να βρω έναν πιο σημαντικό τόπο από το δικό σας " είπε ο πρωθυπουργός ευχαριστώντας τους ακρίτες για την υποδοχή στο βορειότερο νησί των Δωδεκανήσων.
Είναι μια μέρα ξεχωριστή.
Μια μέρα τιμής και περηφάνιας για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα όπου γης» δήλωσε ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του.
«Σήμερα νιώθουμε περηφάνια, για το θάρρος και την ασίγαστη δίψα των προγόνων μας που έβαλαν τη θεμέλια λίθο της εθνικής μας παλιγγενεσίας για να αποτινάξουν το ζυγό του κατακτητή.
Νιώθουμε όμως περηφάνια και για τα μεγάλα ιδεώδη της Επανάστασης του 1821» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
«Μόλις δύο χρόνια πριν τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν βάλει τις βάσεις για ένα νέο κεφάλαιο στη σύγχρονη εποχή της πατρίδας μας.
Ένα κεφάλαιο που ξεκινά από τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της αξιοπρέπειας.
Αναμφίβολα, η ιστορία μας είναι πλούσια και ξακουστή σε όλο τον κόσμο.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είναι ζωντανή» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας σε ομιλία του για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Αγαθονήσι.
«Αυτός ο λαός, διαχρονικά, συνάντησε πολλά εμπόδια στο διάβα της ιστορίας.
Στη μακρά αυτή διαδρομή, συναντάμε όλα όσα συγκροτούν τη σύγχρονη Ελλάδα Τα μεγάλα επιτεύγματα, η οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική πρόοδος αλλά και οι δυσκολίες, τα βάσανα, οι κακουχίες. Τα κουβαλάμε όλα.
Όλα είναι κομμάτι μας.
Η ιστορία μας δεν είναι η καταφυγή μας. Δεν επικαλούμαστε το μεγαλείο της, με νοσταλγία.
Είναι η δύναμη μας.
Είναι ο τρόπος με τον οποίο χτίζει τη συλλογική του αυτοπεποίθηση ένας λαός που σε κάθε δυσκολία βρήκε τον τρόπο να την υπερβεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ελληνικά F-16 αναχαίτισαν τουρκικά αεροσκάφη που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό

Δύο τουρκικά F-4 επιχείρησαν να πλησιάσουν το ελικόπτερο Σικόρσκι που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι, ωστόσο αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά F-16 που είχαν απογειωθεί από το Καστέλι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο τουρκικά F-4 που είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως, πετώντας μεταξύ Σάμου και Κω σε ύψος 6.000 ποδιών, επιχείρησαν να πλησιάσουν το στρατιωτικό ελικόπτερο -που πετούσε σε ύψος 2.000 ποδιών και μετέφερε τον πρωθυπουργό-, ενώ βρισκόταν ανάμεσα στο Αγαθονήσι και τους Αρκιούς.
Τα τουρκικά αεροσκάφη πλησίασαν σε απόσταση 4 μιλίων από το στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο κατέβηκε χαμηλότερα. Τα ελληνικά μαχητικά που είχαν απογειωθεί από το Καστέλι αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.
Σημειώνεται ότι το Αγαθονήσι εντάσσεται στην προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 ως πολύτιμο καταφύγιο σπάνιων πουλιών (Αιγαιόγλαρος κ.ά.).

Αυστηρό διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Αλέξη Τσίπρα

Με αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του πρωθυπουργού στο ταξίδι του προς το Αγαθονήσι για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.
Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ που μίλησαν στον ΣΚΑΪ θα υπάρξει αυστηρό διάβημα στην τουρκική κυβέρνηση, καθώς η Αθήνα δε θέλει να περάσει έτσι το γεγονός της προκλητικής παρενόχλησης που «δεν έγινε» σύμφωνα με πηγές της Άγκυρας.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δύο τουρκικά μαχητικά F-16 παρενόχλησαν το ελικόπτερο που τον μετέφερε στο ακριτικό νησί, με αποτέλεσμα ο πιλότος να κάνει χαμηλούς ελιγμούς έως ότου ελληνικά μαχητικά αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη.
Η Άγκυρα υποστήριξε πάντως ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη δεν παρενόχλησαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο πρωθυπουργός.


Τουρκία: Καμία παρενόχληση μαχητικών μας στο ελικόπτερο του έλληνα πρωθυπουργού

Η Άγκυρα διέψευσε ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Αλέξης Τσίπρας στο ταξίδι του προς το Αγαθονήσι για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.
Το προκλητικό περιστατικό αποκάλυψε ο ίδιος ο έλληνας πρωθυπουργός, ωστόσο τουρκικές πηγές αρνούνται ότι συνέβη.
Ο κ Τσίπρας τόνισε ότι δύο τουρκικά μαχητικά F-16 παρενόχλησαν το ελικόπτερο που τον μετέφερε στο ακριτικό νησί, με αποτέλεσμα ο πιλότος να κάνει χαμηλούς ελιγμούς έως ότου ελληνικά μαχητικά αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη.
«Πηγές ασφαλείας αναφέρουν ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη δεν ενεπλάκησαν σε καμία παρενόχληση, όπως υποστήριξε ο Έλληνας πρωθυπουργός και κάποια ξένα ΜΜΕ», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
«Τα αεροσκάφη εκτελούσαν τα συνηθισμένα καθήκοντά τους» προσέθεταν οι ίδιες πηγές ασφαλείας στο τουρκικό πρακτορείο.
 


Πρώτη ενημέρωση 2019-03-25 12:51:56
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS