Διεθνή

Ρωσία: Αναμένουμε επίσκεψη του Kim Jong Un μέσα στους επόμενους μήνες - Δεν έχει οριστεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία

Ρωσία: Αναμένουμε επίσκεψη του Kim Jong Un μέσα στους επόμενους μήνες - Δεν έχει οριστεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία
Η πλευρά της Μόσχας δήλωσε ότι οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Kim Jong Un στη Ρωσία βρίσκονται σε εξέλιξη
Στο γεγονός ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un αναμένεται να επισκεφθεί τη Ρωσία πριν από το τέλος του καλοκαιριού, αναφέρθηκε σήμερα (25/3) ο Ρώσος γερουσιαστής, Alexander Bashkin, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Ειδικότερα, ο κ. Bashkin, ο οποίος ήταν μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα την Πιονγιάνγκ, τόνισε ότι οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Kim Jong Un βρίσκονται σε εξέλιξη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης δεν έχει οριστεί ακόμα.
Ωστόσο, ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης είναι πιθανόν να οριστεί κατά το «εγγύς μέλλον».
«Αναμένουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη ή το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, αλλά η ημερομηνία εξετάζεται ακόμα», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Ρώσου γερουσιαστή, ο οποίος παράλληλα πρόσθεσε ότι η αντιπροωπεία που βρέθηκε στην Πιονγιάνγκ την περασμένη εβδομάδα δε συζήτησε την επίσκεψη του Kim Jong Un στη Ρωσία.
Παράλληλα, ο Alexander Bashkin υπογράμμισε ότι η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Valentina Matviyenko, είχε στείλει επίσης πρόσκληση στον Βορειοκορεάτη ηγέτη από τον πρόεδρο της χώρας Vladimir Putin τον περασμένο Σεπτέμβριο, και ότι οι διαβουλεύσεις για τη σχετική επίσκεψη διεξάγονται έκτοτε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης