Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στη Wall Street, λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη

tags :
Πιέσεις στη Wall Street, λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη
Οι επενδυτές φαίνεται να έχουν πεισθεί ότι η παγκόσμια οικονομία θα «παγώσει»
Σε πτωτική πορεία κινούνται σήμερα (25/3/2019) οι αμερικανικές μετοχές καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Dow Jones υποχωρεί 0,33%, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,34%, ενώ ο Νasdaq κινείται 0,52% χαμηλότερα.
Οι ανησυχίες σχετικά με τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές ενισχύθηκαν την Παρασκευή 22/3 μετά την αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων  για πρώτη φορά σε περισσότερο από μια δεκαετία.
Η απόδοση του 3μηνιαίου εντόκου γραμματίου ξεπέρασε την αντίστοιχη του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου την Παρασκευή. Οι επενδυτές θεωρούν ότι αυτό είναι ένα μήνυμα ότι η ύφεση μπορεί να έρθει σύντομα.
"Οι οικονομίες στην Ευρώπη και την Κίνα συνεχίζουν να επιδεινώνονται προκαλώντας ανησυχίες ότι τα προβλήματα στο εξωτερικό θα μπορούσαν να επηρεάσουν και τη Wall Street", εκτιμά ο Bruce Bittles, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στο Baird.
"Υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομία μας δεν είναι τόσο ισχυρή όσο πέρυσι, όπως η μείωση των κεφαλαιουχικών δαπανών το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης