Στην στενή αλληλέγγυα σχέση Ελλάδας - Κύπρου αναφέρθηκαν οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών

Στην στενή αλληλέγγυα σχέση Ελλάδας - Κύπρου αναφέρθηκαν οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών
Στην στενή αλληλέγγυα σχέση Ελλάδας-Κύπρου αναφέρθηκαν οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών
Στην άριστη σχέση των Ενόπλων Δυνάμεων με την κοινωνία αλλά και στην στενή αλληλέγγυα σχέση με την Μεγαλόνησο, εστίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης στη δήλωση του με το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου, όπου συνεχάρη τους αρχηγούς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς καθώς και τις γυναίκες και τους άντρες των Ενόπλων δυνάμεων. Στην στενή αλληλέγγυα για την “ εξαιρετική” παρουσία τους σήμερα (25/3).
Ο υπουργός επισήμανε ότι πρέπει να παρακολουθούμε την ιστορία, “ να διδασκόμαστε και να εμπνεόμαστε από τους ήρωες της επανάστασης του 1821 οι οποίοι με το αίμα τους έδωσαν τη δυνατότητα να ζούμε σήμερα σε μία ελεύθερη χώρα”.
Οι ελληνικές ένοπλες Δυνάμεις, υπογράμμισε, διατηρούν άριστες σχέσεις με την κοινωνία χαίρουν, άκρας εκτίμησης, κάτι το οποίο διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού και θέλουμε να συνεχίσουμε, όπως και την σχέση μας με την Κύπρο.
Απευθυνόμενος στον Κύπριο ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη ο οποίος παρακολούθησε την παρέλαση, ο κ. Αποστολάκης, τον κάλεσε να διαβιβάσει στην αδελφή χώρα “ τους χαιρετισμούς μας και τη συνεχή υποστήριξη και αλληλεγγύη μας”.
Έκλεισε με την διαβεβαίωση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις προστατεύουν την εθνική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας προσπαθώντας σταθερά να διατηρήσουν την Ειρήνη και τη συνεργασία στην περιοχή.
Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην δύναμη και τα επιτεύγματα που έχει να επιδείξει ο Ελληνισμός όταν είναι ενωμένος.
Σημείωσε ότι στις σημερινές συνθήκες πρέπει να αποτελεί μήνυμα προς όλους και είναι “ επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε να είμαστε και η Κύπρος και η Ελλάδα ενωμένοι”, προκειμένου “ με ομοψυχία και σύνεση να πετύχουμε πολλά για την ασφάλεια για την ειρήνη της περιοχής, την ανάπτυξη και την ευημερία του λαού μας”.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS