Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η παγκόσμια οικονομία δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με στασιμότητα

tags :
Goldman Sachs: Η παγκόσμια οικονομία δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με στασιμότητα
Εάν υπάρξει θετική εξέλιξη σε θέματα όπως το Brexit αλλά και οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, τότε υπάρχει και πληθώρα ευκαιριών στις αγορές
Μεταξύ των αισιόδοξων για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας συγκαταλέγεται η Goldman Sachs, η οποία σε ανάλυσή της υποστηρίζει ότι παρά ορισμένα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία από Γερμανία και Κίνα, η παγκόσμια οικονομία δεν κινδυνεύει από μία ενδεχόμενη ύφεση.
Μάλιστα στην έκθεσή της υποστηρίζει ότι εάν υπάρξει θετική εξέλιξη σε θέματα όπως το Brexit αλλά και οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, τότε υπάρχει και πληθώρα ευκαιριών στις αγορές.
Σύμφωνα με τους Jan Hatzius και Sven Jari Stehn, οικονομολόγους της Goldman Sachs οι αγορές αντέδρασαν υπερβολικά στην πρόσφατη αντιστροφή της καμπύλης των αμερικανικών ομολόγων (όταν η απόδοση του 3μηνου εντόκου ξεπέρασε αυτή του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου).
Οι δύο οικονομολόγοι εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την αμερικανική οικονομία, εκτιμώντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξής της μπορεί να φθάσει έως και στο 3% στο β’ τρίμηνο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης