Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς το «αμερικανικό κόμμα» έχει εισβάλλει στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

tags :
Πώς το «αμερικανικό κόμμα» έχει εισβάλλει στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Πώς το «αμερικανικό κόμμα» έχει εισβάλλει στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ένα ψήφισμα το οποίο απαιτεί η ΕΕ να σταματήσει να θεωρεί τη Ρωσία στρατηγικό εταίρο, αλλά ως εχθρό.
Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε προειδοποίηση σχετικά με την κινεζική απειλή.
Τα πάντα λαμβάνουν χώρα, σαν οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν καθοδηγήσει την ΕΕ να παίξει ρόλο στη δική τους στρατηγική υπεράσπισης.
«Η Ρωσία δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί ως στρατηγικός εταίρος και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι έτοιμη να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις αν συνεχίσει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο» - είναι το ψήφισμα που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 12 Μαρτίου με 402 ψήφους υπέρ, 163 κατά, και 89 αποχές.
Το ψήφισμα, που υποβλήθηκε από τη βουλευτή της Λετονίας Sandra Kalniete, αρνείται πάνω απ 'όλα οποιαδήποτε νομιμότητα για τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, χαρακτηρίζοντάς τους ως «μη δημοκρατικές», και ως εκ τούτου παρουσιάζοντας τον πρόεδρο Putin ως παράνομο.
Κατηγορεί τη Ρωσία όχι μόνο για «παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και της Γεωργίας», αλλά και για την «παρέμβαση στη Συρία και την παρέμβαση σε χώρες όπως η Λιβύη», και στην Ευρώπη για «παρεμβολές που επιδιώκουν να επηρεάσουν τις εκλογές και να αυξήσουν τις εντάσεις» .
Κατηγορεί τη Ρωσία για «παραβίαση των συμφωνιών ελέγχου όπλων» και την δεσμεύει με την ευθύνη να έχει ταφεί τη Συνθήκη INF.
Εκτός αυτού, κατηγορεί τη Ρωσία για «σημαντικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των βασανιστηρίων και των εξωδικαστικών εκτελέσεων» και «για τις δολοφονίες των ρωσικών πρακτόρων πληροφοριών μέσω χημικών όπλων σε ευρωπαϊκό έδαφος».
Μετά από αυτές και άλλες κατηγορίες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε ότι ο αγωγός Nord Stream 2 - ο αγωγός φυσικού αερίου που σχεδιάστηκε για να διπλασιάσει την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία στη Βαλτική Θάλασσα - «αυξάνει την ευρωπαϊκή εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, απειλεί την ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά και τα στρατηγικά της συμφέροντα ] και συνεπώς πρέπει να τερματιστεί».
Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι μια πιστή επανάληψη, όχι μόνο στο περιεχόμενό του, αλλά και στη διατύπωσή του, των κατηγοριών ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στοχεύουν στη Ρωσία και, το σημαντικότερο, προσελκύει πιστά το αίτημά τους να εμποδίσουν την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 - αντικείμενο της στρατηγικής της Ουάσιγκτον, που αποσκοπούσε στη μείωση της προσφοράς ρωσικής ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να τις αντικαταστήσει με προμήθειες LNG που προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τουλάχιστον από τις αμερικανικές εταιρείες.
Στο ίδιο πλαίσιο, ορισμένες ανακοινώσεις απευθύνθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε εκείνες των μελών της, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, οι οποίες ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ενταχθεί  στην κινεζική πρωτοβουλία του «νέου δρόμου του μεταξιού».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ισχυρίζεται ότι η Κίνα είναι εταίρος, αλλά και οικονομικός ανταγωνιστής και, τι είναι κεφαλαιώδους σημασίας, «ένας συστημικός αντίπαλος που προωθεί εναλλακτικές μορφές διακυβέρνησης», δηλαδή άλλα εναλλακτικά πρότυπα διακυβέρνησης που μέχρι τώρα κυριαρχούσαν από τις δυτικές δυνάμεις.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί ότι πάνω από όλα είναι απαραίτητο να «διαφυλαχθούν οι κρίσιμες ψηφιακές υποδομές από τις δυνητικά σοβαρές απειλές για την ασφάλεια» που θέτουν τα δίκτυα 5G που προσφέρουν οι κινεζικές εταιρείες όπως η Huawei και απαγορεύονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηχεί πιστά την προειδοποίηση των ΗΠΑ στους συμμάχους της.
Ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής στην Ευρώπη, ο Αμερικανός στρατηγός Scaparrotti, διευκρίνισε ότι αυτά τα εξαιρετικά ταχέως κινητά δίκτυα πέμπτης γενιάς θα διαδραματίζουν όλο και σημαντικότερο ρόλο στις ικανότητες του ΝΑΤΟ στον πόλεμο - κατά συνέπεια δεν θα επιτρέπεται κανένας «ερασιτεχνισμός» από τους συμμάχους.
Όλα αυτά επιβεβαιώνουν την επιρροή που ασκεί το «Αμερικανικό Κόμμα», ένα ισχυρό στρατόπεδο που προσανατολίζει τις πολιτικές της ΕΕ στις στρατηγικές γραμμές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Δημιουργώντας την ψευδή εικόνα μιας επικίνδυνης Ρωσίας και Κίνας, τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για να δεχτούν τις προετοιμασίες των Ηνωμένων Πολιτειών για την «άμυνα» της Ευρώπης.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες – όπως  δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού  Πενταγώνου στο CNN - ετοιμάζονται να δοκιμάσουν βαλλιστικούς πυραύλους εδάφους (απαγορευμένους από τη Συνθήκη INF), δηλαδή νέα Euromissiles που θα κάνουν και πάλι την Ευρώπη την βάση και την ίδια ο στόχος ενός πυρηνικού πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης