Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο στρατός της Βενεζουέλας αναπτύσσει πυραύλους S 300 μετά την αφιξη των ρωσικών στρατευμάτων

tags :
Ο στρατός της Βενεζουέλας αναπτύσσει πυραύλους S 300 μετά την αφιξη των ρωσικών στρατευμάτων
Ο στρατός της Βενεζουέλας αναπτύσσει πυραύλους S 300 μετά την αφιξη των ρωσικών στρατευμάτων
Μετά την αποστολή ρώσων κομάντο από τη Ρωσία στη Βενεζουέλα στις (23/3), γεγονός που δηλώνει αναμφισβήτητα την «κόκκινη γραμμή» της Μόσχας σχετικά με πιθανή στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, νέες δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν μια σημαντική ανάπτυξη του S- 300 πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας σε μια κεντρική αεροπορική βάση νότια του Καράκας.
Το ρωσικό αεροσκάφος An-124, το οποίο έφτασε στο Caracas το Σάββατο, δεν έφερε τίποτα λιγότερο από τον Ρώσο στρατηγό Vasily Tonkoshkurov, ο οποίος είναι επικεφαλής του Κύριου Επιτελείου των Επίγειων Δυνάμεων και πρώτος Αναπληρωτής Αρχηγός των Land Forces της Ρωσίας, συνοδευόμενος από 99 στρατιώτες και 35 τόνους φορτίου.
Όπως αναφέρθηκε, η πτήση έλαβε χώρα λίγες μέρες μετά από μια υψηλού επιπέδου συνάντηση στη Ρώμη την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία η Ρωσία επανέλαβε μια σοβαρή προειδοποίηση στις ΗΠΑ - η Μόσχα δεν θα ανεχτεί την αμερικανική στρατιωτική παρέμβαση για να ανατρέψει την κυβέρνηση της Βενεζουέλας με την οποία είναι σύμμαχος.
Μία από τις προειδοποιήσεις που δόθηκαν απευθείας από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Ryabkov στον αμερικανικό «ειδικό απεσταλμένο» για τις υποθέσεις της Βενεζουέλας Elliot Abrams είναι ότι δεν θα γίνει ανεχτή καμία αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα από την Μόσχα.
Και μόλις μια μέρα μετά την επέλευση των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας που προσγειώνονται στο Καράκας, οι ένοπλες δυνάμεις του Maduro έχουν ενεργοποιήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, βλήματα S-300 μετά την ολοκλήρωση στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποιήθηκαν προηγουμένως τον Φεβρουάριο του 2019.



Η υπηρεσία παρακολούθησης Image Satellite International (ή Image Sat) δημοσίευσε δορυφορικές εικόνες που αναλύθηκαν, παρουσιάζοντας επιπλέον συστοιχίες S - 300 που έχουν αναπτυχθεί στην αεροπορική βάση Captain Manuel Rios στην πολιτεία Guarico της Βενεζουέλας.
Χωρίς αμφιβολία, το χρονοδιάγραμμα της αναδιάταξης των S 300 αποσκοπεί να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην Ουάσινγκτον, αν και παραμένει ασαφές πόσο ενεργός θα είναι ο ρωσικός στρατός στη Βενεζουέλα.
«Η ανάπτυξη περιλαμβάνει πέντε εκτοξευτές και ένα ραντάρ καθοδήγησης πυραύλων πολλαπλών καναλιών 9S32ME (MMGR).
Η Βενεζουέλα αυξάνει την επιχειρησιακή της ετοιμότητα λόγω της περιφερειακής έντασης».
Ίσως η κίνηση αυτή να παραλληλίζεται με την κατάσταση της Συρίας, αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός σεναρίου όπου η μεγαλύτερη δράση αντιπροσώπων και οι απειλές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο περισσότερο η Ρωσία θα παρεμβαίνει αργά υπό την αιγίδα του Maduro.
Όλες αυτές οι εξελίξεις σηματοδοτούν στενότερη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Βενεζουέλας.
Τρεις μήνες πριν, οι δύο σύμμαχοι πραγματοποίησαν στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της Βενεζουέλας, τις οποίες τότε οι ΗΠΑ καταδίκασαν ως παραβίαση της Ρωσίας περιοχή.
Αλλά τώρα με έναν ρώσο διοικητή υψηλού επιπέδου στη Βενεζουέλα  και με τα ρωσικά κατασκευασμένα S-300 υπό τον έλεγχο των δυνάμεων Maduro, είναι απίθανο ότι οι ΗΠΑ θα ενεργήσουν έντονα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος των τελευταίων δύο μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης