Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέγα deal Airbus – Κίνας ύψους 30 δις ευρώ – 300 αεροσκάφη παρήγγειλε το Πεκίνο

tags :
Μέγα deal  Airbus – Κίνας ύψους 30 δις ευρώ – 300 αεροσκάφη παρήγγειλε το Πεκίνο
Η συμφωνία περιλαμβάνει την πώληση 290 Airbus 320 και 10 Airbus 350
Σε μια τεράστια εμπορική συμφωνία κατέληξε η αεροπορική εταιρεία Airbus με την Κίνα, η οποία παρήγγειλε 300 αεροσκάφη και ενώ ο πρόεδρος Xi Jinping ολοκληρώνει σήμερα Τρίτη 26/3 την περιοδεία του στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με το Reuters, η Airbus κατέληξε σε συμφωνία με την κινεζική κρατική εταιρεία China Aviation Supplies Holding Company για 290 Airbus 320 και για 10 Airbus 350.
Γάλλοι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η συμφωνία αυτή είναι ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρών σε τιμές καταλόγου, αν και είναι σύνηθες σε τέτοιου είδους συμφωνίες να προβλέπονται και σημαντικές εκπτώσεις.
Πρόκειται για μια κίνηση που έρχεται σε μια χρονική στιγμή, όπου ο μεγάλος ανταγωνιστής της Airbus, η Boeing πλήττεται από την υπόθεση των 737 ΜΑΧ 8 ύστερα από τις δύο τραγωδίες σε Αιθιοπία και Ινδονησία σε διάστημα 5 μηνών.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron έκανε λόγο για ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός και για ένα εξαιρετικό μήνυμα, τη στιγμή που αναλυτές επισημαίνουν πως το Πεκίνο έχει παρελθόν στο να στέλνει διπλωματικά μηνύματα μέσω τέτοιου είδους εμπορικών συμφωνιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης