Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φόβοι για γενικευμένη σύρραξη στη Λωρίδα της Γάζας – Συνεχίστηκαν οι εχθροπραξίες παρά την κατάπαυση του πυρός

Φόβοι για γενικευμένη σύρραξη στη Λωρίδα της Γάζας – Συνεχίστηκαν οι εχθροπραξίες παρά την κατάπαυση του πυρός
Έντονη ανησυχία από τον ΟΗΕ, ζητά αυτοσυγκράτηση από τις δύο πλευρές
Φόβοι να γενικευθούν οι εχθροπραξίες που καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα στη Λωρίδα της Γάζας εκφράζονται καθώς παρά το γεγονός ότι κηρύχθηκε κατάπαυση πυρός συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τα ισραηλινά πλήγματα και οι εκτοξεύσεις παλαιστινιακών ρουκετών.
Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για 30 νέες εκτοξεύσεις ρουκετών και ρίψεις όλμων από τη Λωρίδα της Γάζας το βράδυ της Δευτέρας, ενώ ανακοίνωσε πως οι δικές του δυνάμεις έπληξαν άλλους περίπου δεκαπέντε στόχους, ανάμεσά τους μια στρατιωτική εγκατάσταση της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, πέραν των δεκάδων που είχε βομβαρδίσει ήδη το βράδυ της Δευτέρας.
Παράλληλα διεμήνυσε πως είναι έτοιμος να κλιμακώσει τις επιχειρήσεις του αν κριθεί απαραίτητο.
Πάντως, η Hamas έκανε λόγο για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στη «δύναμη κατοχής και τις οργανώσεις της αντίστασης» που κλείστηκε κατόπιν «αιγυπτιακών προσπαθειών, αν και δεν  υπήρξε καμία επιβεβαίωση της ανακωχής από την ισραηλινή πλευρά.
Σημειώνεται πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σφυροκόπησαν στρατιωτικές αλλά και πολιτικές εγκαταστάσεις της Hamas στον παλαιστινιακό θύλακα, σε αντίποινα για το πλήγμα ρουκέτας που κατέστρεψε οίκημα στο κεντρικό Ισραήλ τραυματίζοντας επτά ανθρώπους χθες το πρωί.
Σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές, Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν πολυάριθμες ρουκέτες εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.
Πέραν των αεροπορικών βομβαρδισμών, αναφέρθηκαν συγκεντρώσεις ισραηλινών μονάδων κοντά στα σύνορα, ενώ αποφασίστηκε να αποκλειστούν περιοχές και δρόμοι κοντά στο τείχος που χωρίζει την ισραηλινή επικράτεια από τη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres εξέφρασε την «έντονη ανησυχία του» για τη νέα κλιμάκωση της βίας και προέτρεψε τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης