Λήγει σήμερα Τρίτη 26/3 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα παιδιού

Λήγει σήμερα Τρίτη 26/3 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα παιδιού
Προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της πρώτης διμηνιαίας δόσης για το 2019
Προθεσμία έως τις 12:00 σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου θα έχουν οι δικαιούχοι για το επίδομα παιδιού προκειμένου να υποβάλλουν τις σχετικές τους αιτήσεις.
Έως το μεσημέρι η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της πρώτης διμηνιαίας δόσης για το 2019.
Μετά την πληρωμή η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως τις 15 Ιανουαρίου 2020 για όλους όσοι δεν έχουν υποβάλλει φέτος αίτηση Α21.
Όσοι έχουν ήδη υποβάλλει επιτυχώς αίτηση Α21, η αίτησή τους έχει ισχύ ενός έτους και δεν χρειάζεται να επαναλάβουν την διαδικασία, ούτε μετά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.
Σημειώνεται πως η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί στα τέλη Μαρτίου, σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει νέα αίτηση για το 2019 μέχρι και 26 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι.
Για τη χορήγηση της δόσης του Α διμήνου 2019 θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2017 (περσινή φορολογική δήλωση).
Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν φέτος στο Α21 του 2019.
Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS