Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ρύθμιση 120 δόσεων για ποσά άνω των 6.000 ευρώ: «Κούρεμα» ως 30% στα χρέη για 580 χιλ. οφειλέτες του ΟΑΕΕ - Ελάχιστο ποσό δόσης 50 ευρώ

Ρύθμιση 120 δόσεων για ποσά άνω των 6.000 ευρώ: «Κούρεμα» ως 30% στα χρέη για 580 χιλ. οφειλέτες του ΟΑΕΕ - Ελάχιστο ποσό δόσης 50 ευρώ
H ρύθμιση εκτός από τις μειώσεις στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που θα αγγίζουν το 80%, θα λαμβάνει υπόψη το νέο υπολογισμό εισφορών από τις αρχές του 2017
Έτοιμες είναι οι δυο τροπολογίες για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία που θα τεθούν υπόψη των θεσμών κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα και θα κατατεθούν, εφόσον δοθεί το πράσινο φως, καθώς η ρύθμιση για τα ταμεία των αυτοαπασχολουμένων (ΟΑΕΕ) περιλαμβάνει και κούρεμα ως 30% του χρέους.
Συγκεκριμένα, η ρύθμιση εκτός από τις μειώσεις στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που θα αγγίζουν το 80%, θα λαμβάνει υπόψη το νέο υπολογισμό εισφορών από τις αρχές του 2017 που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου και μείωνε αισθητά τα ποσά της μηνιαίας ασφάλισης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η μικρότερη εισφορά σήμερα στον ΟΑΕΕ φτάνει στα 176 ευρώ το δίμηνο αντί των 380 ευρώ που ίσχυε μέχρι το 2016. 
Τα παλαιά χρέη από το 2002 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 θα υπολογιστούν εκ νέου με το νέο σύστημα, δηλαδή με βάση το πραγματικό φορολογητέο εισόδημα που δήλωνε στην Εφορία ο οφειλέτης, τη χρονική περίοδο κατά την οποία δημιουργήθηκαν. Στην ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι έχουν διακόψει  την δραστηριότητά τους, ενώ όσοι  έχουν απλήρωτες εισφορές στον ΕΦΚΑ μέσα στο τρέχον έτος  δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση.
Ο αριθμός των δόσεων θα διαμορφώνεται με βάση το ελάχιστο ποσό δόσης των 50 ευρώ , ενώ για οφειλές από 6.000 ευρώ οι δόσεις θα φτάνουν τις 120.
Για τους οφειλέτες του πρώην ΟΓΑ εξετάζεται μικρότερο ποσό δόσης, πιθανότατα τα 30 ευρώ.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης