Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βόζεμπεργκ: Δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων «ρίχνουν νερό στον μύλο της ρητορικής της Τουρκίας»

Βόζεμπεργκ: Δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων «ρίχνουν νερό στον μύλο της ρητορικής της Τουρκίας»
H Ελίζα Βόζεμπεργκ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν είναι καλή είδηση» η ολοκλήρωση του EWG χωρίς απόφαση για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ
«Δεν είναι καλή είδηση, ας είμαστε αισιόδοξοι, αλλά όλα έχουν καθυστερήσει», σχολίασε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την ολοκλήρωση της συζήτησης στο Euroworking Group για την Ελλάδα, χωρίς απόφαση για την εκταμίευση του περίπου 1 δισ. ευρώ.
«Αν πιστέψουμε την κυβέρνηση, είχε πει ότι μπορεί να προβεί και σε μεμονωμένες ενέργειες. Αυτό δεν βοηθάει.
Μας ενδιαφέρει να ψηφιστεί η διάταξη, αλλά πιστεύω ότι τελικά θα μπορέσουν να συμφωνήσουν.
Αυτό συμφέρει και την οικονομία της χώρας μας.
Ήδη έχει καθυστερήσει πάρα πολύ, είναι πολλοί άνθρωποι που αγωνιούν, το θέμα επιβαρύνει την πορεία εξέλιξης της οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Βόζεμπεργκ.
Ερωτηθείσα εάν αυτή η εξέλιξη επηρεάζει και το αποθεματικό της χώρας, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Εκ των πραγμάτων το επηρεάζει και με την έννοια ότι αποτρέπεται η εκταμίευση των οφειλομένων από τα κέρδη των ομολόγων και γενικά δίνει κακό μήνυμα στις αγορές».

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις

Σε ό,τι αφορά την παρενόχληση του ελικοπτέρου του πρωθυπουργού από τουρκικά μαχητικά, η κ. Βόζεμπεργκ, αφού επισήμανε ότι η καταδίκη από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ήταν «άμεση, κατηγορηματική και έντονη», σημείωσε πως «κανείς δεν αιφνιδιάζεται από μία στρατηγική που έχει μια συνέπεια στην Τουρκία», αν και, όπως είπε, «τώρα τελευταία είναι πολλές οι προκλήσεις, η μία μετά την άλλη, και η κυβέρνηση θα έπρεπε να ελέγχει τα στόματα που εύκολα ανοίγουν των κυβερνητικών βουλευτών και αξιωματούχων και ουσιαστικά, σε κάποιο βαθμό, υιοθετούν τη ρητορική της Τουρκίας».
«Είναι δυνατόν να λέει πρώην υπουργός και νυν βουλευτής αν το Καστελόριζο ανήκει στο Αιγαίο ή τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο; Τι νόημα έχουν αυτές οι συζητήσεις;», αναρωτήθηκε η κ. Βόζεμπεργκ, κάνοντας μνεία και σε άλλες δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «είναι επικίνδυνες» και «ρίχνουν νερό στον μύλο της ρητορικής της Τουρκίας και μίας στρατηγικής που εδώ και χρόνια δεν έχει αλλάξει, απλώς εντείνεται τον τελευταίο καιρό».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης