Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Εξαιρετικά δύσκολη η διαπραγμάτευση για την προστασία της α’ κατοικίας

Κουρουμπλής: Εξαιρετικά δύσκολη η διαπραγμάτευση για την προστασία της α’ κατοικίας
Έπρεπε να είχε προβλεφθεί η περίπτωση με τη Μυρσίνη Λοΐζου, να είμαστε πιο προσεκτικοί είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Για μια εξαιρετικά δύσκολη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς όσον αφορά την προστασία της α΄κατοικίας έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής.
«Γίνεται μία σκληρή διαπραγμάτευση για την πρώτη κατοικία.
Η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της, θέλει με αυτό το πλαίσιο, με αυτή την ομπρέλα, να θεσμοθετήσει, να προστατεύσει αυτό το αγαθό.
Η Ελλάδα έχει μία ιδιαιτερότητα, αυτή η αγάπη που έχει ο Έλληνας στο να θυσιάσει τα πάντα στη ζωή του, να σπουδάσει το παιδί του και να πάρει ένα σπίτι ή να του πάρει ένα σπίτι φτάνει στα όρια του πάθους.
Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα χρεωθεί κάτι τέτοιο, για αυτό δεν έχουμε καταλήξει με τους θεσμούς.
Ξέρουμε, έχουμε συνείδηση το τι σημαίνει πρώτη κατοικία για την ελληνική οικογένεια.
Η διαπραγμάτευση είναι εξαιρετικά δύσκολη και αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση εμμένει σε επιλογές για τις οποίες κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπερβολική. Αυτή είναι η αλήθεια, για αυτό δεν έρχεται η ρύθμιση.
Διότι οι θεσμοί επιμένουν ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει πράγματα λίγο υπερβολικά.
Δεν είναι όμως έτσι, άλλη η νοοτροπία η δική τους» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος ερωτήθηκε και για την υποψηφιότητα του στις ευρωεκλογές.
Αφού αναφέρθηκε στην υπόθεση της Μυρσίνης Λοΐζου, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός, ο κ.Κουρουμπλής είπε ότι έκανε την πορεία του στο ελληνικό κοινοβούλιο και σημείωσε ότι υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που μπορούν να υπηρετήσουν σε αυτόν τον χώρο.
«Είναι μία άλλη εμπειρία, ένα άλλο πεδίο για το οποίο έχω μέσα μου αποθέματα και δύναμη και σκέψεις, γιατί η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει και να εξελιχθεί σε μία όαση όπου τα κοινωνικά δικαιώματα δεν θα αποτελούν μουσειακό πλαίσιο αλλά υπαρκτές δυνατότητες για μία κοινωνία που σηματοδοτεί κάτι καλύτερο σε ολόκληρο τον κόσμο» είπε ο κ.Κουρουμπλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης