Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron για Κίνα: Έχουμε διαφορές - Κανείς από εμάς δεν είναι αφελής - Το Πεκίνο να σεβαστεί την ενότητα της ΕΕ

Macron για Κίνα: Έχουμε διαφορές - Κανείς από εμάς δεν είναι αφελής - Το Πεκίνο να σεβαστεί την ενότητα της ΕΕ
«Δεν πρέπει η καχυποψία να μας κάνει να κοιτούμε αδιάκοπα προς τα πίσω» υποστήριξε ο Κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping
Να σεβαστεί την ενότητα της ΕΕ ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, από τον Κινέζο ομόλογο του, Xi Jinping, την ώρα που υπάρχουν υποψίες ότι το Πεκίνο χρησιμοποιεί την επενδυτική του πολιτική για να διαιρέσει τις χώρες της Ευρώπης.
«Έχουμε διαφορές... Κανείς από εμάς δεν είναι αφελής», δήλωσε ο Macron σε δήλωσή του στο πλευρό του, τον Κινέζο πρόεδρο, ο οποίος που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι.
«Όμως σεβόμαστε την Κίνα... και περιμένουμε φυσικά από τους μεγάλους εταίρους μας να σεβασθούν και εκείνοι την ευρωπαϊκή ενότητα, όπως και τις αξίες της» τόνισε ο Macron.
Ο Κινέζος πρόεδρος με την σειρά του έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η Ευρώπη και η Κίνα «προχωρούν μαζί», παρά το γεγονός ότι ορισμένες φορές βρίσκονται σε «ανταγωνισμό» και ζήτησε οι σχέσεις τους «να μην διέπονται από καχυποψία».
«Βέβαια, υπάρχουν σημεία διαφωνίας, ανταγωνισμού, αλλά πρόκειται για θετικό ανταγωνισμό...
Προχωρούμε μαζί.
Δεν πρέπει η καχυποψία να μας κάνει να κοιτούμε αδιάκοπα προς τα πίσω», είπε ο Xi μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Emmanuel Macron, την Angela Merkel Αγγελα Μέρκελ και τον Jean Claude Juncker.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης