Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rees-Mogg (Βρετανία): Η συμφωνία της πρωθυπουργού May για το Brexit είναι καλύτερη επιλογή από το να παραμείνουμε στην ΕΕ

Rees-Mogg (Βρετανία): Η συμφωνία της πρωθυπουργού May για το Brexit είναι καλύτερη επιλογή από το να παραμείνουμε στην ΕΕ
Ο Βρετανός βουλευτής τόνισε ότι η τελική επιλογή αναμένεται να είναι ανάμεσα σε μία συμφωνία για το Brexit και στην παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Τη θέση ότι η συμφωνία της πρωθυπουργού Theresa May για το Brexit αποτελεί μία καλύτερη επιλογή σε σύγκριση με την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διατύπωσε σήμερα (26/3) ο ο ευρωσκεπτικιστής βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, Jacob Rees Mogg, μέσω της διαδυκτιακής του εκπομπής Moggcast.
Ειδικότερα, ο Βρετανός βουλευτής, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομάδας Έρευνας (ERG), δήλωσε ότι η επιλογή εν τέλει αναμένεται να γίνει ανάμεσα σε ένα Brexit με συμφωνία και στην παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παράλληλα, ο βουλευτής του βρετανικού υντηρητικού Κόμματος πρόσθεσε ότι «η συμφωνία της May είναι καλύτερη επιλογή από το να μην αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Νωρίτερα, δημοσίευμα της BuzzFeed ανέφερε ότι ο κ. Rees-Mogg θα στηρίξει τη συμφωνία εάν το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας ταχθεί υπέρ της συμφωνίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κύριος λόγος πίσω από την απόφαση αυτή είναι ότι ο Βρετανός βουλευτής πιστεύει ότι το Brexit βρίσκεται σε κίνδυνο και ότι η τρέχουσα συμφωνία είναι η λιγότερο κακή επιλογή.
Ωστόσο, ο βουλευτής του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας, Sammy Wilson, διευκρίνησε ότι το κόμμα του δεν είναι υποχρεωμένο να «συμμετάσχει στη θανατική ποινή του Brexit», προσθέτοντας ότι το DUP είναι «ικανοποιημένο απλώς να αφήσει το Brexit να εξελιχθεί σε μη συμφωνία».
Ο κ. Wilson επεσήμανε ότι το DUP βρίσκεται υπό «λιγότερο πίεση» ώστε να στηρίξει τη συμφωνία της Theresa May για το Brexit, τώρα που το κοινοβούλιο «κάνει δικά του πράγματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης