Κικίλιας: Δεν εμπιστευόμαστε τον Τσίπρα στα εθνικά θέματα – Δεν έχει τη δικαιοδοσία να διαπραγματευτεί

Κικίλιας: Δεν εμπιστευόμαστε τον Τσίπρα στα εθνικά θέματα – Δεν έχει τη δικαιοδοσία να διαπραγματευτεί
Ζούμε μια εθνική αφύπνιση και έναν υγιή πατριωτισμό υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι η ΝΔ δεν εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα στα εθνικά θέματα και ότι δεν έχει τη δικαιοδοσία να διαπραγματευτεί διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Β. Κικίλιας.
«Δεν εμπιστευόμαστε τον κ. Τσίπρα στα εθνικά θέματα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ευθέως ότι τώρα που βρίσκεται σε αποδρομή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει τη δικαιοδοσία να διαπραγματευτεί τόσο σοβαρά θέματα όπως τα εθνικά ή τα ενεργειακά, θέματα που θα κρίνουν το μέλλον μας και τις επόμενες γενιές» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Κικίλιας, ο οποίος αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Αγαθονήσι, τόνισε ότι «στο Αγαθονήσι ο κ. Τσίπρας δε βρήκε μια κουβέντα να πει για τα θέματα που ενοχλούν τους Έλληνες, τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα ελληνοτουρκικά».
«Αντιθέτως, υπήρξε σφοδρή ενόχληση για το θέμα της παρενόχλησης από τουρκικά αεροσκάφη του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε» υπογράμμισε ο κ.Κικίλιας, ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλο να προβεί άμεσα σε έντονο διάβημα εάν υπήρξε περιστατικό παρενόχλησης του ελικοπτέρου που επέβαινε ο πρωθυπουργός.
«Περιμένω τον κ. Κατρούγκαλο να προβεί σε έντονο διάβημα προς την τουρκική πλευρά, όπως ανέφερε χθες η κυβερνητική διαρροή.
Αν παρενοχλήθηκε το Σινούκ του πρωθυπουργού, πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρό συμβάν και πρέπει η ελληνική πλευρά να προβεί άμεσα σε διάβημα.
Αν δεν προβεί η κυβέρνηση σε διάβημα και δεν έχει γίνει έτσι, είναι επίσης πάρα πολύ σοβαρό εάν έχει χρησιμοποιηθεί για επικοινωνιακούς λόγους.
Και το λέω αυτό, γιατί δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν δύο τουρκικά εκπαιδευτικά αεροσκάφη F4 μη οπλισμένα και προσέγγισαν σε απόσταση 5 μιλίων», είπε ο κ.Κικίλιας.
Αναφερόμενος στις παρελάσεις ο κ.Κικίλιας υποστήριξε ότι «είναι εμφανές σε όλη τη χώρα, από τη Μακεδονία μέχρι και τα νησιά μας, ότι ζούμε μια εθνική αφύπνιση και έναν υγιή πατριωτισμό».
«Είδαμε χιλιάδες κόσμου οι οποίοι, με όλες αυτές τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα και με την κυβέρνηση Τσίπρα να πηγαίνει αντίθετα με τη λαϊκή βούληση και το εθνικό συμφέρον, ένιωσαν την ανάγκη να πάνε στις παρελάσεις και να τραγουδήσουν το "Μακεδονία Ξακουστή"».
Οι Έλληνες εκφράστηκαν, είναι υγιές που βρίσκονται πολύ κοντά στις παραδόσεις και στην Ιστορία τους.
Ο σύγχρονος πατριωτισμός, η εθνική ανέγερση αντίκεινται στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο κ. Τσίπρας τα εθνικά μας θέματα» υποστήριξε ο κ.Κικίλιας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS