Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα υψηλά ενός μήνα ο χρυσός - Στο -0,65% και τα 1.320,35 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απομακρύνεται από τα υψηλά ενός μήνα ο χρυσός - Στο -0,65% και τα 1.320,35 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου άγγιξε τα 1.330,75 δολ. ανά ουγγιά κατά την προηγούμενη συνεδρίαση
Πτώση καταγράφει σήμερα Τρίτη (26/3) ο χρυσός, ο οποίος απομακρύνθηκε από τα υψηλά ενός μήνα στα οποία βρέθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς η ανάκαμψη στις αγορές απομάκρυνε ορισμένος επενδυτές από το πολύτιμο μέταλλο.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου χρυσού παραδόσεως Απριλίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,65% στα 1.320,35 δολ. ανά ουγγιά, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση άγγιξε τα 1.330,75 δολ. ανά ουγγιά.
Σύμφωνα με τον διευθυντή διαχέιρισης χαρτοφυλακίου της Sprott Asset Management USA, Trey Reik, υπάρχουν τέσσερα ζητήματα τα οποία αποτελούν παράγοντες στήριξης για «την ισχυρή επίδοση του χρυσού κατά τις ερχόμενες εβδομάδες».
Τα τέσσερα γεγονότα είναι η μετριοπαθής στάση του επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, τα ασθενέσθερα στοιχεία για την μεταποιητική παραγωγή στην ευρωζώνη, η αντιστροφή στην καμπύλη αποδόσεως του αμερικανικού ομολόγου και το έλλειμμα στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ.
«Επειδή έχουμε επικεντρωθεί για τόσο πολύ καιρό στα σημάδια νομισματικού και οικονομικού άγχος, φαίνεται ξεκάθαρο σε εμάς ότι λόγω της ανεπάρκειας της ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών, το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα αρχίζει να παγώνει», τόνισε ο κ. Reik, προσθέτοντας ότι «τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας χρησιμεύουν ως περαιτέρω απόδειξει ότι η καταιγίδα στα παγκόσμια θεμελιώδη στοιχεία συγκεντρώνει οφέλη για τον χρυσό».
Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Dillon Gage Metals, Walter Pehowich, δήλωσε ότι «οι αβεβαιότητες για το Brexit, οι ανησυχίες για τη χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ, η επιφυλακτική Federal Reserve και οι αβεβαιότητες γύρω από τις διαπραγματεύσεις με την Κίν συνεχίζουν να ενθαρύνουν την αποστροφή κινδύνου στους επενδυτές».
Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της εβδομάδας αναμένονται τόσο οι εξελίξεις αναφορικά με το Brexit, καθώς και ο νέος γύρος εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης