Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σήμα τελικής αντεπίθεσης από Μητσοτάκη ενόψει των εκλογών του Μαΐου - Συνεδριάζει την Πέμπτη 28/3 η ΚΟ της ΝΔ

Σήμα τελικής αντεπίθεσης από Μητσοτάκη ενόψει των εκλογών του Μαΐου - Συνεδριάζει την Πέμπτη 28/3 η ΚΟ της ΝΔ
Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δώσει στην κάλπη των ευρωεκλογών χαρακτηριστικά δημοψηφίσματος
Συνεδριάζει μεθαύριο Πέμπτη 28 Μαρτίου η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ υπό την προεδρία του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται να δώσει και το σήμα της τελικής αντεπίθεσης κατά της κυβέρνησης με την έναρξη της προεκλογικής μάχης ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Στη συνεδρίαση αυτή, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 το μεσημέρι ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει τις ευρωεκλογές ως μια κρίσιμη αναμέτρηση με χαρακτηριστικά δημοψηφίσματος, καθώς είναι οι πρώτες εκλογές μετά από αυτές του Σεπτεμβρίου του 2015 και άρα το ζητούμενο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να σταλεί από τους πολίτες ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης και ένα εξίσου καθαρό μήνυμα θετικής ψήφου στη ΝΔ.
Για αυτό το λόγο και ο κ.Μητσοτάκης, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της αναμέτρησης, ζητά από τους πολίτες αφενός να συμμετάσχουν μαζικά αφετέρου να μην αντιμετωπίσουν τις ευρωεκλογές ως μια χαλαρή εκλογική αναμέτρηση.
Καθώς μόνο αν πετύχει μια καθαρή και μεγάλης διαφοράς νίκη, θα είναι σε θέση να ασκήσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση Τσίπρα προκειμένου να προκηρύξει το συντομότερο δυνατό και τις εθνικές εκλογές, κάτι άλλωστε που ζητά από τους πρώτους μήνες στην προεδρία της ΝΔ ο κ.Μητσοτάκης.
Πάντως, στη ΝΔ δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα, καθώς αν και το πιθανότερο σενάριο θέλει τις κάλπες των εθνικών εκλογών να στήνονται το φθινόπωρο, κάπου στις αρχές Οκτωβρίου, δεν λείπουν και οι φωνές εκείνες που δεν αποκλείουν την πιθανότητα ο κ.Τσίπρας να προκηρύξει τις εθνικές εκλογές τον Μάιο ή ακόμα και νωρίτερα.
Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε σήμερα ο Τ. Θεοδωρικάκος, σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του κ.Μητσοτάκη.
Ο κ.Θεοδωρικάκος μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συντριβεί στις ευρωεκλογές, ότι το ποσοστό θα είναι τέτοιο που θα αμφισβητηθεί ακόμα και η κυριαρχία του στον χώρο της Κεντροαριστεράς και για αυτό το λόγο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι εθνικές εκλογές να γίνουν τον Μάιο, ενδεχομένως και νωρίτερα.
«Αν γίνουν σκέτες οι ευρωεκλογές το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τέτοιο που θα αμφισβητηθεί η κυριαρχία του στο χώρο της κεντροαριστεράς.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή.
Ο κ. Τσίπρας σταδιακά συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να αντεπιτεθεί πολιτικά και ότι τον περιμένει μια βαριά ήττα στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Όταν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της συντριβής που τον περιμένει δεν νομίζω ότι θα σκεφτεί ότι θα μπορέσει να αντέξει άλλους πέντε μήνες εξουσίας» υποστήριξε ο κ.Θεοδωρικάκος.

Το πρόγραμμα της ΝΔ για τις υποδομές παρουσιάζει ο Μητσοτάκης

Το πρόγραμμα της ΝΔ για τις υποδομές θα παρουσιάσει σήμερα Τρίτη 26/3 (στις 16:30 στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος) ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης μαζί με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Κ. Χατζηδάκη και με τον αρμόδιο τομεάρχη Κ. Καραμανλή.
Μετά την παρουσίαση του προγράμματος και των προτάσεων της ΝΔ για την Παιδεία και την Υγεία, σειρά παίρνει σήμερα ο τομέας των υποδομών, ο οποίος θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμος για τον κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό του κ.Μητσοτάκη που δεν είναι άλλος από την προσέλκυση επενδύσεων για τη δυναμική επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί σε έργα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και τα οποία θα συνεχίσει η ΝΔ, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, όπως για παράδειγμα η γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, ο οδικός άξονας Πάτρας – Πύργου αλλά θα ανακοινώσει και άλλα νέα έργα, όπως η κατασκευή του οδικού άξονα που θα συνδέει την Ελευσίνα με την  Υλίκη και θα παρακάμπτει την Αττική.
Μεταξύ άλλων ο κ.Μητσοτάκης εκτιμάται πως θα προαναγγείλει τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Υποδομών με απώτερο στόχο να υπάρξει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών στην Ελλάδα.
Σε κάθε περίπτωση αναφέρεται πως οποιαδήποτε εξαγγελία κάνει σήμερα ο κ.Μητσοτάκης, θα αφορά έργα που θα είναι διασφαλισμένη η χρηματοδότηση τους είτε από εθνικούς είτε από ευρωπαϊκούς πόρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης