Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Η αγορά ομολόγων των ΗΠΑ έδωσε εντολή... Run (τρέξε να φύγεις!)

tags :
Rabobank: Η αγορά ομολόγων των ΗΠΑ έδωσε εντολή... Run (τρέξε να φύγεις!)
Την ίδια ώρα, το πολιτικό σκηνικό λέει "Jump!", "πήδα" έδω από τις αγορές
Η καμπύλη αποδόσεων των ΗΠΑ συνεχίζει την αντιστροφή της, με την καμπύλη να έχει αντιστραφεί και μάλιστα σε 11 διαφορετικά σημεία.
Το τελευταίο έχει να κάνει με τις αποδόσεις του 3μηνου εντόκου γραμματίου και του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ, η διαφορά των οποίων είναι μόλις 5 ποσοστιαίες μονάδες.
Όπως σχολιάζει η Rabobank, αυτό δεν είναι ένα υγιές σημάδι, καθώς οι παρατηρητές της αγοράς ομολόγων θα πρέπει να γνωρίζουν και οι επενδυτές της αγοράς μετοχών θα πρέπει να μάθουν γρήγορα: Πόσο ακόμα θα γίνει αυτό πριν δούμε ότι οι αγορές μετοχών αρχίζουν να ανησυχούν και να ακολουθούν αυτήν την πορεία;
Η Δευτέρα, 25/3, ήταν ίσως η αρχή αυτής της πορείας, με την αγορά να αποτυπώνει τις ανησυχίες της για το υπέρογκο έλλειμμα των ΗΠΑ που αγγίζει το ένα τρις. δολάρια, τον κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού και την κόπωση της αγοράς των ταύρων.
Ακόμη και διεθνώς όμως η κατάσταση δεν είναι καλύτερη.
Όπως σημειώνει ο Michael Every της RaboBank, το βρετανικό κοινοβούλιο ετοιμάζεται να κάνει τη δική του "επανάσταση", καθώς ψήφισε να πάρει τον έλεγχο της διαδικασίας του Brexit από μια κυβέρνηση που σαφώς καταρρέει.
Μια τροπολογία που θα επιτρέψει στο Κοινοβούλιο να προχωρήσει σε μια σειρά ενδεικτικών ψήφων για το είδος του Brexit που επιθυμούν, μόλις τέσσερις ημέρες πριν από την αρχική προθεσμία του Brexit και λίγες εβδομάδες πριν από τη νέα διορία της 12ης Απριλίου.
Στα μάτια των Bremainers, το Κοινοβούλιο με την πλειοψηφία των υπολοίπων πρόκειται τώρα να ταξινομήσει αυτό το χάος.
Εκτός από το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να δεσμευθεί σε τίποτα από αυτά που θα προτείνει το Κοινοβούλιο, ακόμα και να παραμείνει στην τελωνειακή ένωση.
Σύμφωνα με το βρετανικό σύνταγμα λέγοντας ότι οι συμφωνίες, όπως το Brexit, γίνονται μεταξύ της ΕΕ και της εκτελεστικής εξουσίας, με την επιφύλαξη της έγκρισης του Κοινοβουλίου, κάτι που δεν είναι το ίδιο αν το Κοινοβούλιο αναλάβει την εκτελεστική εξουσία - κάτι που πραγματικά δεν μπορεί.
Έτσι, σύμφωνα με τον Every, οι αγορές θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν σήμερα την καμπύλη αποδόσεων των ΗΠΑ, που λέει "Run!"
Και ορισμένα σημάδια υποδηλώνουν ότι συνεχίζουν να αγνοούν ένα πολιτικό σκηνικό που λέει "Jump!"

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης