Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μεικτές τάσεις στις τράπεζες, ήπια άνοδος για τον Γ.Δ.

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μεικτές τάσεις στις τράπεζες, ήπια άνοδος για τον Γ.Δ.
ΑΓΟΡΑ: Ήπια ανοδική η συνεδρίαση χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις και με διαφοροποίηση μεταξύ των τραπεζικών τίτλων.

Η αγορά περιμένει το νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, την αντίδραση των δανειστών και το πότε θα εφαρμοστεί. Κυρίως όμως περιμένουν την επίδραση που θα έχει στις τράπεζες.

Η αγορά επίσης περιμένει τον διαγωνισμό για τα ΕΛΠΕ και την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ. Αν γίνουν με επιτυχία θα έχουμε υλοποιήσει άλλα δύο σημαντικά θεματάκια.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Παρατηρούμε πάντως μία στάση αναμονής αναφορικά με την πορεία του δείκτη. Δηλαδή δεν ξέρουμε αν η αγορά πιστεύει ότι έχει δυνάμεις για πιο πάνω ή αν αυτή ήταν η ανοδική κίνηση.

Το καλό είναι ότι για εμάς που δεν μας απασχολεί και πολύ που θα πάει ο γενικός δείκτης, μικρή σημασία έχει. Για εμάς σημαντικό είναι τι κέρδη και τι προοπτικές θα ανακοινώσουν οι καλές εταιρείες του ΧΑ.

Μέχρι στιγμής μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται, και αφορούν εταιρείες που μας ενδιαφέρουν.

Βλέπουμε χαμηλές αποτιμήσεις σε σύγκριση με την καθαρή θέση, χαμηλό δανεισμό και προοπτικές κερδών καλές. Αυτό μας αρκεί.

EUROBANK: Εξαιρετική συμπεριφορά. Δεκάδες χιλιάδες κομμάτια βγαίνουν από τους πωλητές, αλλά οι αγοραστές δεν καταλαβαίνουν από πίεση. Ο όγκος ξεπέρασε τα 8,2 εκατ. τεμάχια και η μετοχή έκλεισε με άνοδο 2,50%.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Έχει δυνάμεις αν και μπόρεσε να περιορίσει τις απώλειες στο κλείσιμο. Με υψηλό τα 1,2390 ευρώ και χαμηλό τα 1,1450 ευρώ έκλεισε στα 1,1960 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Καλή άνοδος και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 8,49 ευρώ. Αν καταφέρει αυτή τη φορά και περάσει πάνω από τα 8,60 ευρώ ίσως δούμε περαιτέρω βελτίωση της αποτίμησης.

ΟΤΕ: Έχει πάρει πλέον απόσταση ασφαλείας από τα 11 ευρώ που τον είχαν ταλαιπωρήσει αρκετά. Στα 11,58 ευρώ με άνοδο 2,30% και υψηλό όγκο 1,5 εκατ. τεμάχια.

MERMEREN: Σε νέα ιστορικά υψηλά η μετοχή και συγκεκριμένα στα 70,80 ευρώ με άνοδο 11,67% και όγκο 479 τεμάχια. Η αποτίμηση στα 331 εκατ. ευρώ.

Πλέον θα πρέπει να υποθέσουμε πως κάτι άλλο ξέρουν οι αγοραστές και σπρώχνουν τον τίτλο και δεν πρέπει να είναι τα μελλοντικά κέρδη. Η μετοχή είχε εξαιρετική κερδοφορία, έχει γεμάτο ταμείο και μηδέν χρέος, αλλά η κίνηση δείχνει κάτι άλλο.

ΚΕΚΡΟΨ: Στα 1,73 ευρώ με άνοδο 4,22% και χαμηλό όγκο. Αποτίμηση 34 εκατ. ευρώ. Αν υπήρχε και κάποια ενημέρωση για την δικαστική περιπέτεια θα ήταν καλό. Έχουμε μείνει στο περίμενε αρκετό καιρό.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Μπορεί τα κέρδη να μη δίνουν χαμηλό p/e αλλά η αξία της εισηγμένης δεν είναι στα 28,4 εκατ. ευρώ. Ενισχύθηκε 3,51% και έκλεισε στα 0,7080 ευρώ με όγκο 38 χιλ. τεμάχια.

ΑΝΕΜΟΣ: Η αποτίμηση πλέον στα 164 εκατ. ευρώ και το οφείλει στην Ελλάκτωρ και την επικείμενη συγχώνευση. Καλή η απόδοση από την αρχή του έτους.

FRIGOGLASS: Με όγκο 269 χιλ. τεμάχια και τους πωλητές να θέλουν να πουλήσουν άλλα 526 χιλ. τεμάχια στην τιμή των 0,1250 ευρώ.

FOLLI FOLLIE: Δεν βλέπουμε ισολογισμό και έχουμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι δε θα δούμε σύντομα. Μετά από τόσους μήνες η εταιρεία δεν έχει μπορέσει να δώσει εξηγήσεις και να μας πει ποιο είναι το πραγματικό της μέγεθος.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Ας ελπίσουμε πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα ζητήσει ενημέρωση αναφορικά με το τίμημα της πώλησης.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Μετά από ένα καλό σερί έκανε και μία καλή διόρθωση. Στα 0,48 ευρώ με απώλειες 6,80% και όγκο 48 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 15,4 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης