Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Χρειάζονται γρήγορες και χειροπιαστές λύσεις στις υποδομές

Χατζηδάκης: Χρειάζονται γρήγορες και χειροπιαστές λύσεις στις υποδομές
Δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ για το πρόγραμμα του κόμματος αναφορικά με τις υποδομές
«Οι υποδομές δεν είναι μόνο μεγάλα έργα. Είναι βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Είναι επιτάχυνση της ανάπτυξης. Είναι νέες δουλειές.
Ανάπτυξη και νέες δουλειές σε μια χώρα που σέρνεται 10 χρόνια στον βάλτο της κρίσης», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης στην τοποθέτησή του στην παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για τα μεγάλα έργα.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως το πρόγραμμα της ΝΔ αντιμετωπίζει τις υποδομές όχι ως μια αποκομμένη προσπάθεια, αλλά ως κεντρικό άξονα του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως προτεραιότητα θα δοθεί και στα οδικά και σιδηροδρομικά έργα, στα έργα αναβάθμισης του περιβάλλοντος, στις ενεργειακές συνδέσεις και στις ψηφιακές υποδομές.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η χώρα δεν έχει αρκετά ώριμα έργα για το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φρόντισε για την επόμενη μέρα.
Σε αυτή τη λογική, όπως είπε, χρειάζονται καινούρια εργαλεία, που θα επιταχύνουν τις διαδικασίες, σεβόμενοι τη διαφάνεια, όπως είναι οι προτάσεις καινοτομίας για νέα έργα, που θα κατατίθενται από ιδιωτικούς φορείς, να αξιολογούνται και, αν εγκρίνονται, στη δημοπράτησή τους, θα συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Με δεδομένο τον περιορισμένο αριθμό πόρων του ΕΣΠΑ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως πρέπει «να αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία: Τις συμβάσεις παραχώρησης, τις Συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα, τις Συμβάσεις Επιπέδου Υπηρεσιών (SLA). Έτσι θα επιτρέψουμε την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων με διαφανείς διαδικασίες.
Χωρίς το κράτος να χρειαστεί να βάλει βαθιά και αμέσως το χέρι στην τσέπη».
Τρίτη προτεραιότητα για τη ΝΔ είναι ο εθνικός σχεδιασμός. «Γνωρίζουμε ότι σε αυτόν τον τομέα υπάρχουν διαχρονικές αδυναμίες: Έλλειψη μακροχρόνιου σχεδίου και αδυναμία συντονισμού της κεντρικής διοίκησης με τις περιφέρειες.
Το ότι υπάρχουν διαφορετικά κόμματα, αλλά και διαφορετικοί υπουργοί και περιφερειάρχες, δεν σημαίνει ότι είμαστε διαφορετική χώρα.
Πρέπει να υπάρξουν, επιτέλους, κοινοί παρονομαστές. Ένας βασικός σχεδιασμός, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», είπε χαρακτηριστικά.
«Η χώρα δεν μπορεί να χάνει άλλο χρόνο. Ο τεχνικός κόσμος της χώρας δεν μπορεί να καταδικάζεται στην ανεργία.
Τα νέα παιδιά δεν μπορούν να εξορίζονται στο εξωτερικό.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να καταδικάζεται σε μιζέρια. Χρειάζονται γρήγορες και χειροπιαστές λύσεις.
Με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Κωστής Χατζηδάκης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης