Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guaido: Η παρουσία Ρώσων στρατιωτικών στη Βενεζουέλα παραβιάζει το Σύνταγμα

Guaido: Η παρουσία Ρώσων στρατιωτικών στη Βενεζουέλα παραβιάζει το Σύνταγμα
Η παρουσία Ρώσων στρατιωτικών στο Καράκας παραβιάζει το Σύνταγμα, εκτίμησε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Juan Guaido
Η παρουσία Ρώσων στρατιωτικών στο Καράκας παραβιάζει το Σύνταγμα, εκτίμησε σήμερα (26/3/2019) ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Juan Guaido, ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως προσωρινός πρόεδρος από περίπου 50 χώρες.
«Φαίνεται ότι (η κυβέρνηση του Nicolás Maduro) δεν εμπιστεύεται τους δικούς της στρατιωτικούς, γιατί τους φέρνει από το εξωτερικό (...) Παραβιάζουν το νέο Σύνταγμα», δήλωσε ο Guaido σε ομιλία του στο κοινοβούλιο, το μοναδικό όργανο που ελέγχεται από την αντιπολίτευση.
Ο Guaido είχε επικαλεστεί το Σύνταγμα για να αναλάβει την προεδρία τον περασμένο Ιανουάριο, με το σκεπτικό ότι η επανεκλογή του Maduro το 2018 ήταν παράνομη.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον Λευκό Οίκο, η σύζυγος του Guaido, Fabiana Rosales, πρόκειται να συναντηθεί αύριο Τετάρτη στην Ουάσινγκτον με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Mike Pence.
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αναμένεται να επαναλάβει τη στήριξη των ΗΠΑ στον Guaido κατά τη συνάντηση που θα έχει με την 26χρονη ακτιβίστρια και δημοσιογράφο, η οποία θεωρείται «πρώτη κυρία» της Βενεζουέλας από τους υποστηρικτές του συζύγου της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης