Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στη Βρετανία - Υπέρ της παραμονής στην ΕΕ το 55% - Μειώνεται η υποστήριξη στο Brexit

tags :
Χάος στη Βρετανία - Υπέρ της παραμονής στην ΕΕ το 55% - Μειώνεται η υποστήριξη στο Brexit
Χάος στη Βρετανία - Υπέρ της παραμονής στην ΕΕ το 55% - Μειώνεται η υποστήριξη στο Brexit
Οι Βρετανοί ψηφοφόροι φαίνεται να αλλάζουν γνώμη για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα (26/3) ο κορυφαίος δημοσκόπος της Βρετανίας, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που θα καθιστά «σίγουρο στοίχημα» μια διαφορετική έκβαση σε ένα νέο δημοψήφισμα.
Ο J. Certis, ακαδημαϊκός που παρακολουθεί τις προθέσεις των επενδυτών μεταξύ περισσοτέρων των 2.500 ανθρώπων μετά το δημοψήφισμα του Brexit το 2016, δήλωσε ότι οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν πως η αποχώρηση από την ΕΕ ίσως να μην είναι απαραίτητα η θέση που υποστηρίζουν οι περισσότεροι Βρετανοί.
Ενώ έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από τότε που οι Βρετανοί σε ποσοστό 52% ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, το έθνος παραμένει διχασμένο για τον τρόπο αποχώρησης από το μεγαλύτερο εμπορικό μπλοκ του κόσμου -ακόμα και για το εάν θα έπρεπε καν να αποχωρήσει από αυτό.
Βουλευτές και κυβέρνηση διαφωνούν για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία.
Η έρευνα Social Attitudes που συνέταξε ο Certis περιλαμβάνει μια σύνοψη των δημοσκοπήσεων, που έδειξε ότι οι προθέσεις των ψηφοφόρων τον περασμένο μήνα καταδεικνύουν ποσοστό 55% υπέρ της παραμονής έναντι 45% υπέρ της αποχώρησης.
Τον Ιούνιο του 2018 το ποσοστό υπέρ της παραμονής ήταν κατά 8 μονάδες υψηλότερο από το ποσοστό υπέρ της αποχώρησης.
«(Οι δημοσκοπήσεις) είναι αρκετές για να δημιουργηθούν αμφιβολίες για το εάν, δυόμισι χρόνια μετά την αρχικό δημοψήφισμα, η αποχώρηση από την ΕΕ συνεχίζει απαραιτήτως να εκπροσωπεί την άποψη της πλειοψηφίας του βρετανικού λαού», δήλωσε ο Certis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης