Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο μετά την άνοδο της προηγούμενης ημέρας - Στο +0,12% και τα 67,51 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο μετά την άνοδο της προηγούμενης ημέρας - Στο +0,12% και τα 67,51 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,03% στα 59,92 δολ. ανά βαρέλι
Μεικτά πρόσημα εμφανίζει σήμερα Τετάρτη (27/3) το πετρέλαιο, μετά την άνοδο που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας αντισταθμίζουν τις περικοπές στην παραγωγή ΟΠΕΚ και Ρωσίας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,12% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67,51 δολ. ανά βαρέλι, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους, και συγκεκριμένα στα 68,69 δολ. ανά βαρέλι.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,03% στα 59,92 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας σκαρφαλώσει προηγουμένως στα 60,03 δολ. ανά βαρέλι.
«Φαίνεται ότι έχουμε φτάσει σε μία κατάσταση ισορροπίας και χρειάζται να δούμε κάποια νέα ώθηση για την κατεύθυνση των τιμών», σχολιάζει ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της OANDA στη Σιγκαπούρη, Jeff Halley, προσθέτοντας ότι αυτή η ώθηση είναι «απίθανο» να έρθει μέχρι να ολοκληρωθεί ο νέος γύρος εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, ο οποίος ξεκινάει αύριο Πέμπτη (28/3).
Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί περισσότερο από +25%, δεχόμενες ώθηση τόσο από τις περικοπές στην παραγωγή του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας όσο και από τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας και του Ιράν.
Όσον αφορά τα αποθέματα αμερικανικού αργού για την περασμένη εβδομάδα, σημειώθηκε άνοδος κατά 1,9 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση κατά 1,2 εκατ. βαρέλια.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληρφοριών Ενέργειας, τα οποία θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία του πετρελαίου κατά τις επόμενες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης