Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Έρχεται ύφεση στις ΗΠΑ αλλά όχι άμεσα

Credit Suisse: Έρχεται ύφεση στις ΗΠΑ αλλά όχι άμεσα
Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε κάτω από την αντίστοιχη του 3μηνου εντόκου γραμματίου, κάτι που προμηνύει ύφεση
Διχασμένη είναι η επενδυτική κοινότητα σχετικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, καθώς τα σημάδια που έρχονται από την αμερικανική αγορά και το χρηματιστήριο δεν είναι ξεκάθαρα.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε κάτω από εκείνη του 3μηνου εντόκου γραμματίου για πρώτη φορά μετά το 2017.
Στον αντίποδα, ο S&P 500 την Τρίτη (26/3/2019) έκλεισε ανοδικά έπειτα από δύο πτωτικές συνεδριάσεις.
Για τον επικεφαλής επενδύσεων της Credit Suisse, Michael Strobaek, η αγορά που στέλνει τα πιο αξιόπιστα μηνύματα για την οικονομία είναι εκείνη των ομολόγων.
«Πρέπει πω ότι πιστεύω περισσότερο στα μηνύματα από την αγορά ομολόγων.
Και στέλνουν μηνύματα είτε για ένα συνδυασμό χαμηλότερου πληθωρισμού και χαμηλότερης ανάπτυξης, ή ένα από τα δύο» δήλωσε ο ίδιος στο CNBC.
«Πραγματικά, εισερχόμαστε σε μια επιβράδυνση και σε μια ύφεση» επεσήμανε ο Strobaek αν και συμπλήρωσε ότι δεν αναμένεται άμεσα.
Ωστόσο, θα μπορούσε να συμβεί σε δύο με τρία χρόνια.
Αυτό σημαίνει ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο θα σημειώσει διόρθωση τα επόμενα 1,5 με 2 χρόνια, σύμφωνα με τον Strobaek.
Επί του παρόντος, η Credit Suisse αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες στις μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης