Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε υψηλά 7 μηνών σκαρφάλωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάρτιο 2019 - Στις 96 μονάδες ο δείκτης Insee

Γαλλία: Σε υψηλά 7 μηνών σκαρφάλωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάρτιο 2019 - Στις 96 μονάδες ο δείκτης Insee
Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Άνοδο για τρίτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (27/3) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν για την ανεργία.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Insee διαμορφώθηκε στις 96 μονάδες, έναντι 95 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, εν μέσω βελτίωσης στις προσδοκίες των καταναλωτών για την οικονομική τους κατάσταση κατά τους επόμενους μήνες.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2018, όταν και είχε διαμορφωθεί στις 97 μονάδες, καθώς και ότι τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα η Insee, οι τιμές παραγωγού στη Γαλλία για τον Φεβρουάριο του 2019 σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +0,4% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, όταν και είχε σημειωθεί αύξηση κατά +0,3%.
Οι τιμές παραγωγού που αφορούν τον μεταποιητικό κλάδο αυξήθηκαν κατά +0,6% σε μηνιαία βάση, ενώ τον Ιανουάριο του 2019 δεν είχε σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές παραγωγού στη Γαλλία αυξήθηκαν κατά +2,1%, έναντι ετήσιας αύξησης +1,7% τον Ιανουάριο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης