Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος κατά Στουρνάρα για Πάσχα: Μέγιστο ζήτημα, αναμένουμε εξηγήσεις

Τζανακόπουλος κατά Στουρνάρα για Πάσχα: Μέγιστο ζήτημα, αναμένουμε εξηγήσεις
Για πολιτικό αμοραλισμό κατηγόρησε τη ΝΔ ο Δημ. Τζανακόπουλος
Εξηγήσεις από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα αναμένει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, αναφορικά με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του πρώην στελέχους της Εθνικής Τράπεζας και νυν προϊσταμένου της διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων εταιριών στην ΤτΕ, Γιώργου Πάσχα.
«Ο διοικητής της ΤτΕ στην περίπτωση του Πολάκη είχε δείξει ακαριαία αντανακλαστικά, κάτι που δεν έκανε με τον κ. Πάσχα.
Είναι ένα θέμα για το οποίο περιμένουμε τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα σε σχέση με αυτό το μείζον θέμα, καθώς προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για τη διοίκηση της ΤτΕ», τόνισε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση και στα μέσα ενημέρωσης, κατηγορώντας τα για «δύο μέτρα και δύο σταθμά».
Νωρίτερα και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα, ζητώντας την παραίτησή του από τη διοίκηση της ΤτΕ.

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η ρύθμιση θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας.
«Η ρύθμιση θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας και οι συζητήσεις με τους θεσμούς έχουν προχωρήσει», τόνισε.
Ο Δ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε μνημείο πολιτικού αμοραλισμού και θράσους την κριτική που ασκεί η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
«Εκείνοι που άφησαν τη λαϊκή κατοικία απροστάτευτη και έκαναν τη μία ανακεφαλαιοποίηση πίσω από την άλλη σήμερα θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι πιο προσεκτικοί», τόνισε.
Όσον αφορά τη νέα ρύθμιση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότιμε την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή χθες, η κυβέρνηση διευθετεί οριστικά το ζήτημα της προστασίας της α΄ κατοικίας: η λαϊκή κατοικία προστατεύεται και συγχρόνως οι τράπεζες εξυγιαίνουν ταχύτερα τα χαρτοφυλάκιά τους από τα κόκκινα δάνεια.
Όπως ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος, με το νέο θεσμικό πλαίσιο η α΄ κατοικία προστατεύεται για πρώτη φορά όχι μόνο για τους ευάλωτους οφειλέτες με στεγαστικό δάνειο αλλά και για πολλούς επαγγελματίες με επιχειρηματικό.
Επίσης, προβλέπεται επιδότηση δόσης δανείων για τους δικαιούχους που θα υπαχθούν στις σχετικές διατάξεις.
«Σήμερα κλείνουμε αυτή την εκκρεμότητα με μια ρύθμιση που προστατεύει τη συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών και με επιπρόσθετη πρόβλεψη για τα επιχειρηματικά δάνεια», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Δεν υπάρχει ζήτημα για Δώρο Πάσχα»

Σχετικά με τις πληροφορίες για το Δώρο Πάσχα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μοιράζει χρήματα με το ελικόπτερο, ούτε καταφεύγει σε προεκλογικά τρικ.
«Δεν υπάρχει ζήτημα για Δώρο του Πάσχα, έχει κλείσει ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019.
Η κυβέρνηση δεν κάνει προεκλογικά κόλπα και τρικ.
Έχει μια συγκεκριμένη δημοσιονομική πολιτική και είναι αυτή που έβγαλε από τον δημοσιονομικό "βούρκο" της χώρας.
Με τα πλεονάσματα που πετυχαίνουμε, μέχρι σήμερα πάντα επιστρέφαμε σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Θυμηθείτε το κοινωνικό μέρισμα του 2016 που είχε χαρακτηριστεί προεκλογικό, του 2017 που είχε χαρακτηριστεί επίσης προεκλογικό, το ίδιο και του 2018".
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "προχωράμε με σχέδιο, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και βασική μας μέριμνα είναι η στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Η κυβέρνηση δεν παίζει προεκλογικά παιχνίδια», τόνισε.

Για την υποψηφιότητα του Π. Κόκκαλη

Ο Π. Κόκκαλης πέρα από το βαρύ όνομα του, έχει τη δική του πορεία, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο κ. Κόκκαλης κινητοποιήθηκε με αλληλεγγύη στο ζήτημα της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, τόνισε, για να προσθέσει ότι συμπαρατάσσεται με το ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά απέναντι στην ακροδεξιά.

Για τη Μυρσίνη Λοϊζου

Η κα.Λοϊζου υπέπεσε σε ατόπημα, παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σημείωσε ωστόσο ότι δεν έκανε λόγο ούτε για σκευωρία ούτε εκτόξευσε απειλές.
«Θα μας πει ο κ.Μητσοτάκης εάν θα διατηρήσει τον κ.Κεφαλογιάννη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ύστερα από τις καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος του;», διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης