Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιτουρίδης: Έχω να μιλήσω πολιτικά με τον κ. Καραμανλή μία δεκαετία - Δεν έχει καμία σχέση με τους «Έλληνες Ριζοσπάστες»

Τσιτουρίδης: Έχω να μιλήσω πολιτικά με τον κ. Καραμανλή μία δεκαετία - Δεν έχει καμία σχέση με τους «Έλληνες Ριζοσπάστες»
Ο κ. Τσιτουρίδης υποστήριξε ότι όποιος συνδέει τους «Έλληνες Ριζοσπάστες» με τον Κώστα Καραμανλή «αδικεί και αυτόν και εμάς που αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία»
Τα σενάρια «εμπλοκής» του Κώστα Καραμανλή στους «Έλληνες Ριζοσπάστες» απέρριψε ο Σάββας Τσιτουρίδης.
«Δεν βρέθηκα στην πολιτική ζωή ως "λοχαγός του Καραμανλή", ανεπάγγελτος ή κομματάρχης, όπως επιχειρούν κάποιοι να πουν τις τελευταίες ώρες.
Μετά από διεθνή διαγωνισμό βρέθηκα εργαζόμενος ως νομικός σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, έφτασα στην πολιτική ζωή της χώρας και όταν τελείωσα την πολιτική μου πορεία στην Ελλάδα, ξαναγύρισα στη δουλειά μου στις Βρυξέλλες την τελευταία οκταετία» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
Απαντώντας σε αυτούς που προσπαθούν να συνδέσουν την κίνηση ίδρυσης των Ελλήνων Ριζοσπαστών με το «καραμανλικό μπλοκ» εντός της ΝΔ, ο κ. Τσιτουρίδης είπε χαρακτηριστικά: «Έχω να μιλήσω πολιτικά με τον κ. Καραμανλή μία δεκαετία.
Όποιος επιχειρήσει να συνδέσει αυτό το εγχείρημα με τον κ. Καραμανλή (ή οποιονδήποτε άλλον) αδικεί και αυτόν και εμάς που αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία».

Για τους υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του νέου κόμματος, ο κ. Τσιτουρίδης είπε ότι «θα παρουσιάσουμε το "μανιφέστο" μας για την Ευρώπη ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη σε 10 ημέρες, με την παράλληλη παρουσίαση ενός πρώτου κύματος υποψηφίων, το οποίο θα είναι νέοι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, 30-35 ετών», ενώ θα ακολουθήσει δεύτερο και, ίσως, τρίτο κύμα, απορρίπτοντας και πάλι την αναφορά σε ονόματα νυν ή πρώην βουλευτών.
Τέλος, κλείνοντας δήλωσε: «Μας ενδιαφέρει να μας ακούσει η μισή ΝΔ και αριστερότερα και ο μισός ΣΥΡΙΖΑ και δεξιότερα και όλος ο ενδιάμεσος χώρος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης