Τελευταία Νέα
Διεθνή

Varadkar: Η Β. Ιρλανδία πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά μετά από ένα «no deal Brexit»

Varadkar: Η Β. Ιρλανδία πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά μετά από ένα «no deal Brexit»
Η Β. Ιρλανδία πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο αμέσως μετά από ένα Brexit χωρίς συμφωνία, δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Leo Varadkar
Η Βόρεια Ιρλανδία πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο αμέσως μετά από ένα Brexit χωρίς συμφωνία, εάν θέλουμε να αποφευχθεί ένα «σκληρό» σύνορο στο νησί της Ιρλανδίας, δήλωσε σήμερα (27/3/2019) ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Leo Varadkar.
Μιλώντας στο ιρλανδικό κοινοβούλιο, ο Varadkar δήλωσε ότι οι Βρετανοί σχολιαστές διαστρέβλωσαν τις τελευταίες μέρες τη θέση της Ιρλανδίας, λέγοντας ότι το Δουβλίνο έχει αποδεχθεί ότι ένα «σκληρό» σύνορο θα μπορούσε να αποφευχθεί χρησιμοποιώντας τεχνολογικά μέσα γύρω από τα σύνορα, εάν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία σε αυτή τη Βουλή ή στο Γουέστμινστερ ότι όταν μιλάω για ειδικές ρυθμίσεις εννοώ μια διαφορετική μεταχείριση της Βόρειας Ιρλανδίας από εκείνη του υπόλοιπου Ηνωμένου Βασιλείου και είναι η πρόταση του Ηνωμένου Βασιλείου να κάνουμε ακριβώς αυτό», δήλωσε ο Varadkar.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης