Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η επόμενη κρίση θα «χτυπήσει» σύντομα το χρηματοπιστωτικό σύστημα – «Βουτιά» 50% για το δείκτη S&P 500

tags :
Phoenix Capital: Η επόμενη κρίση θα «χτυπήσει» σύντομα το χρηματοπιστωτικό σύστημα – «Βουτιά» 50% για το δείκτη S&P 500
Phoenix Capital: Η επόμενη κρίση θα «χτυπήσει» σύντομα το χρηματοπιστωτικό σύστημα – «Βουτιά» 50% για το δείκτη S&P 500
Η επόμενη κρίση σύντομα θα «χτυπήσει» το χρηματοπιστωτικό σύστημα αναφέρει στο τελευταίο της report η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital.
Σύμφωνα με τη Phoenix Capital η Fed επιχειρεί απεγνωσμένα να θέσει τις βάσεις για τον επόμενο γύρο της νομισματικής χαλάρωσης σε μια εποχή που η χρηματιστηριακή αγορά καταγράφει απώλειες έως 5% από τα ιστορικά υψηλά της.

Αυτό περιλαμβάνει:

1) Η Fed δήλωσε ότι σταματά τις αυξήσεις των επιτοκίων το 2019, όταν μόλις πριν από τρεις μήνες μιλούσε για την αύξηση των επιτοκίων 3-4 φορές αυτό το έτος.
2) Η Fed θα μειώσει το πρόγραμμα ποσοτικής σύσφιξης (QT) το Μάιο σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια πριν το σταματήσει τελείως τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν μόλις πριν από τρεις μήνες η Fed τόνιζε ότι θα διατηρήσει το πρόγραμμα QT στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα όλο το χρόνο.
3) Η Fed «φλερτάρει» με την ιδέα να καταστεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) μια συνεχόμενη νομισματική πολιτική (σε αντίθεση με αυτή που χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης).
4) Η Fed αποκαλύπτει ότι επανεξετάζει ήδη τις νομισματικές πολιτικές τόσο ακραίες ώστε επέλεξε να μην τις χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Οικονομικής Κρίσης του 2008.
5) Ο επικεφαλής της Fed της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι κατά την επόμενη κάμψη η Fed εξετάζει τη χρήση πολιτικής αρνητικού επιτοκίου (NIRP).
6) Ο τωρινός πρόεδρος της Fed Jerome Powell, έδωσε ξαφνικά μια 60λεπτη συνέντευξη μαζί τους πρώην επικεφαλής της Fed, τον Ben Bernanke και την Janet Yellen στην οποία και οι τρεις προφορικά παρενέβησαν για να ηρεμήσουν τις αγορές.
7) Η πρώην πρόεδρος της Fed, Janet Yellen, δήλωσε δημόσια ότι «οι κεντρικές τράπεζες δεν διαθέτουν επαρκή εργαλεία αντιμετώπισης κρίσεων».
Αυτό είναι απολύτως εκπληκτικό.
Σε μια εποχή που η αμερικανική οικονομία υποτίθεται ότι αναπτύσσεται με ρυθμούς άνω του 3%, η ανεργία υποτίθεται ότι είναι περίπου στο 4% και η χρηματιστηριακή αγορά καταγράφει απώλειες έως 5% από τα ιστορικά υψηλά της,. η Fed μιλάει για την εισαγωγή NIRP, να καταστήσει τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) μια πολιτική ρουτίνας και εξετάζει τόσο ακραίες νομισματικές πολιτικές, τις οποίες επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2008.
Γιατί το κάνει η Fed;
Επειδή γνωρίζει ότι η φούσκα όλων των περιουσιακών στοιχείων (Everything Bubble) έχει σκάσει και η Fed είναι απελπισμένη για να θέσει υπό έλεγχο το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Σε όρους γραφημάτων, η Fed βλέπει αυτό:



Κάθε φορά που η χρηματιστηριακή αγορά έχει διασπάσει τη μηνιαία τάση της «bull market» τα τελευταία 30 χρόνια, έχει υποχωρήσει περίπου 50% εν μέσω μιας κρίσης.



Χρησιμοποιώντας τη σημερινή αγορά, αυτό σημαίνει ότι ο δείκτης S&P 500 θα υποχωρήσει πέριξ των 1.500 μονάδων (2.799,83 μονάδες στις 18:56 ώρα Ελλάδος).





wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης