Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ελεύθεροι από τον ανακριτή Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας για τα δάνεια του Πήγασου

tags :
Ελεύθεροι από τον ανακριτή Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας για τα δάνεια του Πήγασου
Ελεύθεροι από τον ανακριτή Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας για τα δάνεια του Πήγασου
Τετ α τετ με την ανακρίτρια διαφθοράς, Βασιλική Μπράτη βρέθηκαν σήμερα (27/3) οι οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας καθώς και δυο στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών της εταιρίας Πήγασος προκειμένου να απολογηθούν για δάνεια που είχε λάβει η εκδοτική εταιρία.
Όλοι οι κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι.
Η κατηγορία σε βάρος τους αφορά ουσιαστικά ένα ομολογιακό δάνειο περίπου 80 στο οποίο εντάχθηκαν όλα τα δάνεια του ομίλου, τα οποία κατά την την κατηγορία δεν είχαν επαρκείς εγγυήσεις.
Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά στην κακουργηματική κατηγορία της απιστίας από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και στρέφεται σε βάρος στελεχών της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων.
Για ηθική αυτουργία στην απιστία κατηγορούνται οι Γ. Μπόμπολας και Φώτης Μπόμπολας καθώς και 2 στελέχη της ΠΗΓΑΣΟΣ.
Μετά την απολογία τους ο μεν Γιώργος Μπόμπολας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο ο δε Φώτης Μπόμπολας και τα δυο διευθυντικά στελέχη με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες προσκομίστηκαν στην ανακρίτρια στοιχεία σύμφωνα με τα οποία είχαν δοθεί εγγυήσεις για τη σύναψη του δανείου που αφορούν το ακίνητο 11.000 τμ στο Χαλάνδρι, μετοχές, σήματα εντύπων κλπ.
Κατατέθηκαν επίσης στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από το 2010-2016 κατατέθηκαν 33 εκατομμύρια ευρώ από τους μετόχους για τις υποχρεώσεις της εταιρίας και πως την ίδια περίοδο δόθηκαν σε τόκους για το συνολικό δανεισμό του ομίλου σχεδόν 70 εκατομμύρια ευρώ.
Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται και στελέχη των τριών τραπεζών.
Η παραγγελία για την άσκηση των ποινικών διώξεων είχε γίνει τον Ιούνιο του 2017 από τον τότε επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας, Παναγιώτη Αθανασίου.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης