Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή μεταβολή για το πετρέλαιο - Κέρδη μόλις 0,01% για το Brent

Οριακή μεταβολή για το πετρέλαιο - Κέρδη μόλις 0,01% για το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε πτώση 0,08%
Οριακές μεταβολές σημείωσε σήμερα Πέμπτη (28/3) το πετρέλαιο, παρά τις αρχικές πιέσεις από την απροσδόκητη άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent είχε άνοδο μόλις 0,01% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67,84 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχώρησε οριακά -0,08% στα 59,36 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες (27/3) η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 2,8 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση κατά 1,2 εκατ. βαρέλια.

Μάλιστα, η άνοδος των αποθεμάτων ήρθε μετά από δύο συνεχόμενες εβδομάδες πτώσης, κατά τις οποίες τα αποθέματα υποχώρησαν κατά σχεδόν 14 εκατ. βαρέλια.
Όσον αφορά τα αποθέματα βενζίνης, σημειώθηκε πτώση κατά 2,88 εκατ. βαρέλια, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ πτώση σημειώθηκε και στα προϊόντα διύλισης πετρελαίου, και συγκεκριμένα κατά 2,08 εκατ. βαρέλια.
Παρά την σημερινή πτώση, το πετρέλαιο αναμένεται να ολοκληρώσει τον Μάρτιο καταγράφοντας μηνιαία άνοδο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα συνολικά κέρδη του για το 2019 ανέρχονται μέχρι στιγμής στο 25%.
Μέσω σημείωμά της που δημοσίευσε η ICBC International Research Limited δήλωσε ότι «παραμένουμε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει περαιτέρω ήπια ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου, δεδομένης της πιθανής εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας, η οποία θα στηρίξει την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του 2019».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης