Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ ΗΠΑ: Εάν η Βόρεια Κορέα εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα θα έχει ένα λαμπρότερο μέλλον

ΥΠΕΞ ΗΠΑ: Εάν η Βόρεια Κορέα εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα θα έχει ένα λαμπρότερο μέλλον
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, τόνισε ότι οι κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ θα παραμείνουν σε ισχύ, μέχρι να επιτευχθεί η αποπυρηνικοποίηση
Στο γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα θα έχει ένα «λαμπρότερο μέλλον» εάν εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα αναφέρθηκε σήμερα (28/3) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι μέχρι να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Πιονγιάνγκ θα παραμείνουν σε ισχύ.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως παρά το γεγονός ότι η Πιονγιάνγκ έκανε μία «καλή πράξη», αναστέλλοντας το πυρηνικό και πυραυλικό της πρόγραμμα στα τέλη του 2017, δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμα μία «μεγάλη κίνηση» προς την αποπυρηνικοποίηση της χώρας.
Ο ίδιος διευκρίνησε ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει με τις κυρώσεις μέχει να επιτευχθεί «η πλήρως επαληθευόμενη αποπυρηνικοποίηση» της Βόρειας Κορέας.
«Δεν τους έχουμε δει ακόμα να κάνουν τη μεγάλη κίνηση που ελπίζαμε ότι θα έκαναν στο Ανόι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Pompeo, προσθέτοντας ότι «παραμένω αισιόδοξος ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε μαζί τους και να φτάσουμε στο σωστό αποτέλεσμα».
Μάλιστα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ υποσχέθηκε στη Βόρεια Κορέα ότι θα έχει ένα «λαμπρότερο μέλλον» εάν εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας όμως ότι μέχρι τότε οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν με τις κυρώσεις.
«Οι διπλωματικές μας προσπάθειες για την τελική και πλήρως ελεγχόμενη αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας είναι οι πιο επιτυχημένες που έχουν επιχειρηθεί ποτέ», καταλήγει ο Mike Pompeo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης