Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τάσεις συσσώρευσης με το βλέμμα στα αποτελέσματα

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τάσεις συσσώρευσης με το βλέμμα στα αποτελέσματα
ΑΓΟΡΑ: Μικρή άνοδο στο άνοιγμα με το βλέμμα στα αποτελέσματα χρήσης 2018 που ανακοινώνονται. Καλό παραμένει το κλίμα στην αγορά και σε επίπεδο δείκτη συνεχίζεται η προσπάθεια υπέρβασης των 715 μονάδων.

ΟΠΑΠ: Το καλό μέρισμα και τα συνολικά καλά αποτελέσματα έχουν τραβήξει το επενδυτικό ενδιαφέρον. Το συνολικό μέρισμα είναι 0,70 ευρώ πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η μετοχή βρίσκεται στα 9,03 ευρώ με άνοδο 2,03% και όγκο 50 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 2,88 δισ. ευρώ. Σε όρους p/e και p/bv πάντως η μετοχή δεν είναι φθηνή.

Τα «μηχανάκια» είναι ο καταλύτης και πάει η τοποθέτησή τους σύμφωνα με το πρόγραμμα δίνοντας αύξηση στα μεγέθη.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Καλά και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα μεγέθη με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 144,2 εκατ. ευρώ. Στην αποτίμηση των 1,26 δισ. ευρώ το p/e είναι μονοψήφιο.

Ο καθαρός δανεισμός είναι στα 390,4 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά 177,7 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση επιβεβαίωσε το μέρισμα ύψους 0,36 ευρώ ανά μετοχή.

ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ: Λόγω απουσίας χειριστή πρόκειται να εκποιηθούν μαζικά εκατομμύρια μετοχές από όλες τις κατηγορίες. Ίσως ξεκινήσουν και σήμερα στο κλείσιμο λένε κάποιες πληροφορίες.

Η κίνηση αυτή έχει κάνει πολλούς traders να αποσύρουν τις εντολές τους προκειμένου να πάρουν τις μετοχές που εκποιούνται χαμηλότερα.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Στο +9,74% και στα 1,69 ευρώ με 7 χιλ. τεμάχια λίγο μετά το άνοιγμα και με αποτίμηση 146 εκατ. ευρώ.

Οι εξελίξεις στο ΙΑΣΩ δίνουν ώθηση και στη συγκεκριμένη εταιρεία, αφού τα τιμήματα που προσφέρονται είναι υψηλά. Τώρα για το ΙΑΣΩ μένει να δούμε αν η μετοχή θα πάει μόνο στα 1,50 ευρώ όταν κατατεθεί η δημόσια πρόταση ή αν θα πάει υψηλότερα.

Γιατί κάποιοι πιστεύουν πως το τίμημα των 1,50 ευρώ είναι χαμηλό με βάση τον ισολογισμό και φυσικά τα τιμήματα που έχουν δοθεί για άλλες εταιρείες του κλάδου.

ΙΑΣΩ: Η εισηγμένη πάντως σε επιστολή της στο ΧΑ σημειώνει πως δεν έχει δεχθεί δημόσια πρόταση και πως ο έλεγχος είναι ακόμα σε εξέλιξη.

FRIGOGLASS: Πωλήσεις 417,3 εκατ. ευρώ από 386 εκατ. ευρώ και ζημιές 7,4 εκατ. ευρώ από κέρδη 27,6 εκατ. ευρώ. Καλές οι ελεύθερες ταμειακές ροές, αλλά μικρή αύξηση στα 226,2 εκα.τ ευρώ του καθαρού δανεισμού.

Οι κεφαλαιακές δαπάνες ανήλθαν στα 36,3 εκατ. ευρώ. Η καθαρή θέση είναι αρνητική κατά 42,9 εκατ. ευρώ.

ΜΙΚΡΑ: Η Βιοκαρπέτ υποχωρεί 10% με όγκο 7 χιλ. τεμάχια, η Χαΐδεμένος 9,62% με όγκο 4 χιλ. τεμάχια, η Μουζάκης 2,25% με όγκο 25 χιλ. τεμάχια.

ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ: Αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση η διακοπή της διαπραγμάτευσης της μετοχής και η έξοδος από την Εναλλακτική Αγορά. Άλλη μία φεύγει από το ΧΑ.

Τώρα που βρίσκει την αισιοδοξία η διοίκηση της ΕΧΑΕ και κάνει λόγο για νέες εισαγωγές και αυξήσεις κεφαλαίου το 2019 δεν μπορούμε να την εντοπίσουμε. Όπως δεν το είδαμε και το 2018 που είχε την ίδια αισιοδοξία.

Μαζί με την Κρητών είναι να αποχωρήσουν πολλές ακόμα μετοχές μεταξύ αυτών Υγεία, Ντρουκφάρμπεν, Μινωικές Γραμμές, Nexans κ.α.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης